Cultura

Audiovisual

El Festival de microcurts Ràbia s'ajorna fins l'any 2021

Per Redacció

Cartell del Festival Ràbia
Cartell del Festival Ràbia | Cedida

L’organització del Festival Ràbia de Cambrils ha decidit ajornar la 3a edició del festival per a l'any 2021, donades les circumstàncies actuals provocades per la crisi sanitària del Covid-19. Segons un comunicat de premsa, "la situació extraordinària que estem vivint no ens permet oferir un festival en condicions de normalitat i amb garanties de qualitat. L’essència del Ràbia és animar a la gent a ajuntar-se durant un cap de setmana per escriure, gravar i muntar un microcurt relacionat amb el leitmotiv del Festivali, una setmana després, acudir a la gala per veure’s a la gran pantalla del cinema i després anar a celebrar-ho per Cambrils. Com ja sabeu, aquesta situació es veu massa llunyana. Tallers, podcast, exposicions i altres activitats a l'aire lliure que teníem programades, creiem que tampoc tenen de sentit si no es poden fer de forma presencial".

Tot i això, segons l'organització del Festival Ràbia, "hem decidit mantenir una de les activitats que teníem programades; es tracta de la col·laboració amb el Festival Internacional de Microcurtmetratges Très Courts, el qual ha adaptat una plataforma online per fer les projeccions de l’edició del 2020. El visionat tindrà lloc del 5 al 14 de juny i tothom que ho desitgi podrà accedir-hi a través d’un codi que proporcionarem". Els organitzadors agraeixen la confiança del públic i manifestar el seu suport a tots els professionals i col·lectius que estan contribuint a la lluita contra el coronavirus.

Guanyadors del micro concurs de micro-curts

Per altra banda, a finals d'abril es van donar a conèixer els guanyadors del micro concurs de micro-curts per als dies de confinament. El primer premi va ser per a @nikiboard amb el vídeo NO'STIC FINA, qui s'enduia una subscripció anual a @enfilmin. El segon premi va ser per a @colfranc amb el vídeo de la perillosa sogra qui va endur-se un bactericida Larios i rotllo de paper de vàter.

Comenta aquest article