Informació general

Coronavirus

Els carrers es tornen a omplir de vida

Molta gent va aprofitar el primer dia que es permetia passejar o fer esport a l'aire lliure després de més d'un mes i mig de confinament

Per Lluís Rovira i Barenys

Gent passejant per la façana del port, ahir al vespre
Gent passejant per la façana del port, ahir al vespre | Lluís Rovira i Barenys

Els passejos cambrilencs es van omplir de gent que va aprofitar el primer dia que es permetia fer esport i passejar. Les zones litorals van ser les que van tenir més concurrència tot i que l’avinguda Darwin i els vials propers a la riera d’Alforja també hi va haver força gent. Aprofitant el dia esplèndid, amb ratxes de vent de ponent, molts cambrilencs i cambrilenques van aprofitar per poder córrer, patinar, anar en bicicleta o passejar. Al vespre, a partir de les 8, l’acció es va repetir i el port i part de la façana litoral van ser els principals llocs escollits per fer la passejada vespertina.

La gent va ser força curosa amb les franges horàries establertes per les administracions i a partir de les 10h l’ambient esportista es va retirar i la gent més gran va poder sortir al carrer a fer un passeig.

Controls policials: Policia Local, Mossos i ... Policia Nacional!

Al llarg del dia es van muntar diferents controls policials tant a l’interior de la població com als accessos. Per una banda es feia un control de la gent que hagués pogut fer un desplaçament a la seva segona residència aprofitant el pont festiu. A banda, també es controlava que la gent no agafés el vehicle per anar a passejar o fer esport a l’aire lliure.

El més sorprenent d’aquests controls és que ahir s’hi va veure la presència de la Policia Nacional, que es va afegir a la Policia Local i als Mossos, que són els que fins ara feien aquest tipus de controls.

Els Arcs i la Fontcoberta, sense restriccions horàries

Les normatives que s’apliquen en aquest període de desconfinament, fetes des d’una centralitat il·lògica, poden arribar a crear situacions paradoxals i molt curioses. A la nostra població en tenim una de ben concreta amb la gent que habita a la zona dels Arcs i la Fontcoberta. Aquest barri, a tocar del nucli urbà cambrilenc, pertany a la veïna població de Vinyols i els Arcs, una població de menys de 5.000 habitants i que, per tant, no té les restriccions horàries per passejar i fer esport que sí que tenen les poblacions més grans, com és el cas de Cambrils. Amb això, a més, cal tenir en compte que tant el passeig litoral del Regueral com el port cambrilenc es troben dins el radi d’acció d’un quilòmetre d’aquests habitatges de la veïna població.

Gent passejant i fent esport al passeig litoral de ponent, ahir al matí / Foto: Lluís Rovira i Barenys
Gent passejant i anant en bici, al passeig de la Salle, ahir al matí / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article