Informació general

Coronavirus

La participació de dues empreses cambrilenques en la desinfecció dels carrers arriba al ple

El regidor del PP, David Chatelain, va preguntar perquè s'havia declinat l'oferta de les dues empreses locals a continuar fent tasques de desinfecció

Per Berta Ruiz

Tasques de desinfecció prop de la zona esportiva municipal, a finals del mes de març
Tasques de desinfecció prop de la zona esportiva municipal, a finals del mes de març | Cedida

A finals d'abril, una quinzena de pagesos voluntaris de la Cooperativa Agrícola de Vila-seca –amb els seus tractors i dipòsits– van realitzar tasques de desinfecció pels carrers del municipi per evitar la propagació del coronavirus. Arrel d'aquesta iniciativa, el regidor del PP de l'Ajuntament de Cambrils –David Chatelain– va preguntar, en el torn de preguntes del ple telemàtic del 27 d'abril, els motius pels quals l'Ajuntament de Cambrils havia declinat l'oferta de dues empreses locals que s'havien ofert a fer aquest tipus de treball. Cal dir que aquestes empreses cambrilenques van col·laborar amb la desinfecció de carrers durant una setmana, cap a finals del mes de març, coordinats pel comitè municipal del coronavirus i l’empresa de neteja Secomsa i ho van fer de manera desinteressada. Chatelain va preguntar per què la resposta del consistori va ser negativa a l'oferiment de continuar col·laborant en la desinfecció de carrers que proposaven aquestes dues empreses.

Sobre aquesta qüestió, el regidor de Serveis de l'Ajuntament de Cambrils –Lluís Abella– va explicar que, "estem seguint escrupolosament totes les recomanacions a través del comitè de coordinació. Estem prenent totes les mesures necessàries del dia a dia i, de fet, ens recomanen la neteja habitual i la desinfecció de les zones més sensibles i de més concurrència". Segons va dir Abella, "a banda de la neteja habitual que es realitza als carrers, es fa la desinfecció a les entrades de les residències, a l'Hospital Lleuger, a la comissaria de la Policia Local, a les bateries de contenidors, a les seus de Càrites, a les farmàcies i als caixers automàtics". El regidor de Serveis sí va reconèixer la proposta, que s'havia fet des de la FECAM, i va explicar que, "no vam tancar la porta i agraïm la seva predisposició i la seva manera de fer. Quan el comitè ho decideixi ens posarem en contacte perquè ho tirin endavant". 

 

Comenta aquest article