Societat

Solidaritat

Espectacular resposta de la ciutadania cambrilenca a la campanya de donació de sang en suport a l'Adrià Valadés

Un total de 459 persones es van acostar al Palau Municipal d'Esports de les quals s'han practicat 384 extraccions de sang i s'han aconseguit 132 donants de medul·la òssia i 48 de plasmafèresi

Per Lluís Rovira i Barenys

La campanya d'extracció de sang s'ha fet del 28 al 30 d'abril al Palau Municipal d'Esports
La campanya d'extracció de sang s'ha fet del 28 al 30 d'abril al Palau Municipal d'Esports | Cedida

La campanya de donació de sang i d’inscripció al registre de donants de medul·la òssia per l’Adrià Valadés, el nen de cinc anys que pateix leucèmia i precisa un trasplantament de medul·la òssia, s’ha tancat amb una espectacular resposta de la ciutadania cambrilenca, tal com han volgut destacar els organitzadors i els responsables del Banc de Sang. En els tres dies que ha durat la campanya, del 28 al 30 d’abril, un total de 459 persones s’han acostat al Palau Municipal d’esports a fer donació de sang. D’aquest total, s’han fet 389 extraccions de sang i s’han registrat 132 donants de medul·la òssia i 48 de plasmafèresi.

Organitzat per un grup d’amics

El grup impulsor d’aquesta campanya ha estat format per un grup d’amics del pare d’Adrià Valadés que es van posar en contacte amb el Banc de Sang i tots plegats van dissenyar aquesta campanya que va tenir una resposta ràpida de la gent i en menys de 24 hores es van cobrir les places previstes. Aquest grup de persones que s’ha encarregat de l’organització són: Dani Ortega, Javi Torrente, Esther Cervantes, Dani Candela, Merche Martín, Jordi Diéguez, Núria Vilanova i Antonio García.

El ritme d'extraccions va ser constant durant els tres dies de la campanya / Foto: cedida
L'alcaldessa, Camí Mendoza, va participar en la campanya de donació de sang / Foto: cedida

 

Comenta aquest article