Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Economia

Idetsa amplia la informació sobre els ajuts econòmics per reduir l'impacte negatiu de la crisi de la Covid-19 al seu web

Per Redacció

Imatge de la pàgina web d'Idetsa que s'ha ampliat amb més informació adreçada a l'empresariat
Imatge de la pàgina web d'Idetsa que s'ha ampliat amb més informació adreçada a l'empresariat

L’empresa municipal de promoció econòmica de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Idetsa, ha ampliat els continguts de la seva pàgina web (www.idetsa.cat) amb un nou apartat dedicat a les mesures especials posades en marxa pel consistori per reduir l’impacte negatiu de la crisi de la Covid-19 en l’economia local. En aquest apartat s’ofereix als empresaris i autònoms informació detallada de les subvencions municipals per a la contractació de treballadors en atur i del programa d’ajuts per al foment de l’autoempresa. Cal recordar que el Ple de l’Ajuntament ha aprovat recentment la modificació de les bases d’aquestes subvencions, per adaptar-les a la nova realitat socioeconòmica provocada per la pandèmia del coronavirus i la declaració d’estat d’alarma.

La modificació d’aquestes bases permetrà que els autònoms i les micro i petites empreses del municipi que s’hagin vist obligats a cessar l’activitat o a reduir l’activitat en més del 75% dels seus ingressos habituals a causa de l’estat d’alarma puguin beneficiar-se d’uns ajuts directes, a fons perdut. 

La quantia màxima dels ajuts per a la contractació de treballadors en atur, per tots els conceptes subvencionables, serà de 10.000 euros anuals per empresa. Pels quatre conceptes subvencionables dels ajuts per al foment de l’autoempresa, els autònoms es podran beneficiar d’un màxim de 1.300 euros.

En la pàgina web d’Idetsa, es concreta el cronograma d’aquestes subvencions. Tal com s’hi explica, el termini de presentació de les sol·licituds i de la demanda de bestretes començarà el 26 de maig i finalitzarà el 30 de novembre. En aquest espai d’Internet també es dóna resposta a les preguntes més freqüents relacionades amb la modificació de les bases d’aquestes línies d’ajuts i, com a servei a destacar, es facilita uns simuladors perquè tant els autònoms com els petits i mitjans empresaris que contractin treballadors en atur puguin calcular l’import de les subvencions.

L’apartat “Mesures especials Covid-19” del web d’Idetsa conté, així mateix, un calendari dels ajuts i subvencions no només municipals, sinó també estatals i autonòmiques; i uns telèfons de contacte per atendre les consultes dels industrials, els restauradors i els comerciants. 

Altres ajuts municipals 

Pel que fa als ajuts municipals, a més de les subvencions a les empreses per la contractació de treballadors aturats i dels programa d’ajuts a l’autoempresa, l’Ajuntament també ofereix actualment:

  • Ajuts per a inversions empresarials d’alt impacte
  • Subvencions a la recuperació i comercialització de producte agrari i forestal
  • Incentius a la implantació de projectes innovadors i noves activitats estratègiques per al municipi

La informació sobre aquests altres ajuts i sobre els serveis que ofereix Idetsa es pot trobar en altres apartats de la pàgina web www.idetsa.cat.