Informació general

Taxes

El consistori eximeix el pagament de la taxa d'ocupació de la via pública i de l'obra menor per a la construcció

Aquest dimecres es va celebrar la segona cimera entre l'Ajuntament de Cambrils i el sector empresarial i comercial local

Per Redacció

Imatge de part de la façana marítima del Port de Cambrils
Imatge de part de la façana marítima del Port de Cambrils | Lluís Rovira i Barenys

La segona cimera de reactivació de l’economia convocada per l’Ajuntament de Cambrils va començar a definir propostes d’acció específiques per donar resposta a les necessitats i objectius que es van recollir en la primera trobada. L’Ajuntament ja ha activat diferents grups de treball per àrees per estudiar i concretar les mesures que formaran part del Pla de Reactivació Econòmica per fer front a l’impacte econòmic de la crisi sanitària.

L’alcaldessa Camí Mendoza i diferents membres del govern municipal van presentar davant dels representants del món empresarial un primer recull de les mesures que es duran a terme dins de l’àmbit competencial de l’Ajuntament destinades a afavorir l’activitat del teixit econòmic de Cambrils. La trobada es va celebrar ahir dimecres a la tarda per via telemàtica i va comptar amb la participació d’una quinzena de representants del teixit econòmic del municipi, que van manifestar les seves inquietuds i van presentar les seves propostes de cara a la reactivació econòmica del municipi.

Per part del govern municipal, a més de l’alcaldessa, hi van participar els tres portaveus dels grups de govern, Oliver Klein (Promoció Econòmica), Lluís Abella (Serveis i Protecció Ciutadana) i Alejandro Garcia (Polítiques Actives d’Ocupació); i els regidors Marta Borràs (Projecció Exterior i Turisme) i el regidor d’Activitats, Enric Daza (Activitats).

Modificació d'impostos

Un primer paquet d’accions està dirigit a la modificació d’impostos. Per una banda, inclou l’exempció de la taxa d’ocupació de la via pública per a terrasses de comerços i restauració, mercadet ambulant, guinguetes de platja i material d’obra. D’altra banda, s’ha acordat l’exempció de les taxes d’obra menor de la construcció.

Línia d'ajudes directes

L’Ajuntament també establirà noves línies d’ajudes directes, tant per la gestió com per la contractació, per un import de 200.000 euros, per a empreses que s’hagin vist afectades per la crisi.

A més, es crearà una oficina d’atenció i orientació per a l’empresa que de moment ja funciona de manera virtual i que s’ampliarà amb atenció presencial. D’aquesta manera, s’intentarà facilitar tota la informació dels diferents ajuts disponibles de les diferents administracions i s’oferirà un espai d’assessorament empresarial.

Campanyes de promoció turística

Pel que fa a la promoció, ja s’estan dissenyant noves campanyes de promoció turística, entre les que es troba ja una primera acció on line en marxa, i s’estan programant diferents activitats lúdiques i culturals dinamitzin la vida al carrer.

Es plantegen també altres accions com un servei d’informació, orientació i assessorament en seguretat alimentària, nous plans d’ocupació municipal que permetin millorar l’ocupabilitat dels treballadors afectats en aquest període i la realització d’un paquet d’inversions per afavorir la contractació d’empreses de construcció i instal·ladores.

A banda dels recursos ja disponibles, l’Ajuntament resta a l’espera dels decrets de l’Estat que han de permetre destinar el superàvit d’anys anteriors a despeses per a fer front als efectes de la crisi del coronavirus.

Els representants del govern municipal han manifestat que "cal posar en valor la creació d’aquesta Taula de treball per definir conjuntament la recuperació del teixit econòmic de Cambrils i la suma d’esforços de tots els sectors per tal de construir una estratègia col·lectiva" i han agraït al món empresarial la seva predisposició i participació.

Comenta aquest article