Informació general

Turism

Es desestima una moció de Cs que demanava crear una taula de treball per impulsar una campanya enfocada al turisme estatal

El text, que va rebre el vistiplau dels grups de l'oposició, no va comptar amb el suport del govern i la moció va ser rebutjada. L'equip de govern va argumentar que ja es compta amb una taula de treball i que ja s'estan impulsant diferents mesures

Per Berta Ruiz

Imatge de la platja del Regueral completament deserta, el passat 5 d'abril
Imatge de la platja del Regueral completament deserta, el passat 5 d'abril | Lluís Rovira i Barenys

El grup municipal de Cs va presentar, al ple telemàtic del passat dilluns, una moció en la què demanava crear una taula de treball impulsada per les àrees de Turisme i de Promoció Econòmica. A la proposta es demanava establir uns objectius, un calendari i definir el contingut d'una campanya de promoció de Cambrils vers el mercat turístic estatal. El text, que va rebre el vistiplau dels grups de l'oposició, no va comptar amb el suport del govern i la moció va ser rebutjada. L'equip de govern va argumentar que ja es compta amb una taula de treball i que ja s'estan impulsant diferents mesures i accions concretes. 

Juan Carlos Romera (Cs): "Seria sorprenent que votessin en contra"

El portaveu de Cs –Juan Carlos Romera– va defensar que des de l'entrada en vigor de l'estat d'alarma, el teixit empresarial local manté tancats els seus negocis i l'oferta turística s'ha reduït a zero. Segons va dir Romera, "el turisme s'ha vist fortament colpejat per al crisi sanitària i algunes associacions empresarials del municipi fins i tot donen ja per perduda la temporada 2020. És per això que hem d'instar a l'àrea de Turisme i de Promoció Econòmica a treballar de forma conjunta, incloent a tots els sectors del municipi i amb la major celeritat possible, a establir una estratègia de trucada i de germanor amb la resta de zones d'Espanya, ja que és el nostre principal visitant i en molts casos propietari com a segona residència. Considerem urgent i important que es comenci a treballar immediatament. Cal atraure i fidelitzar el nostre principal turista, el turisme nacional". Abans de la intervenció de la resta de portaveus, Romera ja va incidir al govern dient que, "seria sorprenent que votessin en contra". 

 

Des de l'oposició, el regidor no adscritos –Joan M. Artigau– va donar ple suport donada la situació actual, així com la portaveu del PSC –Ana López– qui va demanar que, "volem aportar, volem participar i volem escoltar. No ens deixin al marge". El PP també es va afegir al text de Cs. 

Oliver Klein, regidor de Promoció Econòmica: "Hi haurà una aposta pel mercat de proximitat i una temporada que s'allargarà fins la tardor"

Sobre aquesta qüestió, el regidor de Promoció Econòmica –Oliver Klein– va argumentar el vot contrari del govern perquè, segons va dir, ja s'hi està treballant des de fa quatre setmanes i des de diferents departaments. Klein va apuntar a una sèrie de mesures concretes com: propostes fiscals per alleugerir la càrrega al sector empresarial i de la restauració; la creació d'una oficina virtual per donar suport i informació als empresaris; ajuts directes per empreses –s'està treballant en les bases–; des de Cambrils Emprèn també s'està fent un treball online. Pel que fa a la part turística, Klein va afirmar que s'està treballant conjuntament amb Turisme per donar a conèixer encara més la marca de Cambrils Gastronomia. Segons va apuntar, "hi haurà una aposta pel mercat de proximitat i una temporada que s'allargarà fins la tardor". També va afegir que s'està treballant en nous Plans d'Ocupació Municipals per alleugerir la falta de feina que deixarà la crisi. Per tot plegat, el regidor va manifestar que la taula de treball ja existeix i s'estan duent a terme diferents accions. 

Juan Carlos Romera (Cs): "No han agafat el nostre guant per treballar de forma conjunta, lamentem que no ho vulguin fer, els hi vam llançar des del minut zero"

En aquest punt, el regidor popular David Chatelain va afirmar que altres municipis van més avançats en moltes altres mesures i va lamentar que el govern no hagi acceptat l'oferta que es va oferir des del PP de fer un pacte conjunt entre totes les forces polítiques. En aquesta mateixa línia, Ana López del PSC va reclamar més diàleg. Per cloure el tema, Juan Carlos Romera de Cs va dir que, "no entenc com es pot votar en contra de la moció que parla de forma específica d'una campanya enfocada al turisme estatal. No han agafat el nostre guant per treballar de forma conjunta, lamentem que no ho vulguin fer, els hi vam llançar des del minut zero".

Comenta aquest article