Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Confinament

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant repartirà mascaretes per als menors el dilluns 27 d'abril

El consistori donarà més de 1.600 mascaretes: una per cada nen o nena del municipi d’entre 3 i 14 anys; i una addicional per a un progenitor; amb recomanacions per a l’ús

Per Redacció

Personal de l'Ajuntament preparant el material que es repartirà
Personal de l'Ajuntament preparant el material que es repartirà | Cedida

Per tal de garantir que els menors que puguin sortir de casa a partir d’aquest diumenge 26 d’abril ho facin amb les majors garanties de seguretat, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant repartirà mascaretes quirúrgiques de manera gratuïta a les famílies del municipi amb nens i nenes d’entre 3 i 14 anys. En concret, els distribuirà un pack que inclou: una mascareta per infant, una mascareta addicional per a l’adult que l’acompanyi i unes instruccions d’ús.

El dilluns 27 d’abril, personal municipal lliurarà aquest material a les famílies de tots els alumnes de les escoles del municipi (l’Escola Mestral de l’Hospitalet de l’Infant i l’Escola Valdelors de Vandellòs) i als alumnes de 1r i 2n d’ESO de l’Institut Berenguer d’Entença de l’Hospitalet de l’Infant. 

Aquest col·lectiu de 814 alumnes en total, a més de ser vulnerable, és d’acord amb la informació actual, un potent transmissor del virus. Per aquest motiu, l’Ajuntament, a més de donar-los aquestes mascaretes per incrementar les garanties de seguretat, vol recordar a la ciutadania que les mesures més efectives són el distanciament entre persones, la higiene freqüent de mans, evitar el contacte amb persones que tinguin símptomes, evitar compartir objectes, menjar...  

Per fer efectiu el repartiment de les mascaretes, l’Ajuntament ha establert vuit punts de recollida a l’Hospitalet de l’Infant (als centres educatius i a diversos equipaments municipals: la Piscina Coberta, el poliesportiu, la Casa de la Vila, la Casa de Cultura Blanca d’Anjou i la Biblioteca Infant Pere) i un punt de recollida a Vandellòs (al poliesportiu); i també ha definit uns recorreguts per evitar creuaments entre les persones que vagin a aquests punts de recollida.

Amb l’objectiu, igualment, de mantenir les distàncies de seguretat i evitar aglomeracions, el repartiment de mascaretes es farà en tres franges horàries, compreses entre les 9.30 i les 15 h, i per centres educatius i per classes. A cada grup se li assignarà una hora i un punt de recollida. Per aquesta raó, es prega màxima puntualitat a les famílies. Aquelles que tinguin germans al seu càrrec, hauran d’adreçar-se al punt de recollida establert per a l’alumne de menor edat. Allà els donaran el material per a tots els germans i així no hauran de desplaçar-se als altres punts.

Les famílies de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant amb alumnes escolaritzats fora del municipi podran recollir el pack amb les dues mascaretes i el full informatiu del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya amb les recomanacions per a l’ús (sobre com s’han de posar i en quins casos es recomana fer-les servir) a partir del dimarts 28 d’abril, prèvia petició. Per demanar-ho, han d’enviar un correu electrònic a cultura@vandellos-hospitalet.cat i després rebran les indicacions pertinents. 

Comenta aquest article