Esports

Futbol

La Federació Catalana de Futbol dóna per finalitzades les competicions de futbol i de futbol sala

A nivell local, els equips del Cambrils Unió i el Marina Cambrils, en futbol, i els del Mediterrani i del Laguna, en futbol sala són els que es veuran afectats per aquesta mesura

Per Lluís Rovira i Barenys

Imatge del partit disputat entre el Cambrils Unió i la Rapitenca, aquesta temporada
Imatge del partit disputat entre el Cambrils Unió i la Rapitenca, aquesta temporada | Lluís Rovira i Barenys

La Federació Catalana de Futbol ha donat per finalitzades totes les competicions de la temporada 2019-2020 que depenen directament d’aquest organisme en les modalitats de futbol, futbol sala i futbol platja. Així ho va notificar aquest passat dijous al vespre argumentant que s’havia pres aquesta determinació atenent a la recomanació formulada per la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, a proposta de la Mesa Sectorial de l’Esport de Catalunya. Això afecta a les categories que van des de la Primera Catalana cap avall, pel que fa al futbol, i de la Tercera Divisió cap avall, en futbol sala. A nivell local, els equips del Cambrils Unió i el Marina Cambrils, en futbol, i els del Mediterrani i del Laguna, en futbol sala són els que es veuran afectats per aquesta mesura.

La Federació, a més, va manifestar en el comunicat d’aquest dijous, que obria una consulta entre els clubs catalans per conèixer la seva opinió sobre la conclusió dels campionats “abans d’adoptar una resolució de forma posterior”. Això significa que cada club implicat haurà de donar la seva opinió i pronunciar-se sobre si hi ha d'haver ascensos i descensos; o bé ascensos sol i sense descensos de categoria o bé la possibilitat de declarar nul·la la competició 2019-2020. Aquesta darrera opció sembla una de les més factibles, segons ha apuntat Francisco Javier Ferré, president del Cambrils Unió, que també ha manifestat a revistacambrils.cat que la propera setmana faran una assemblea per tractar aquesta qüestió.

El tercer punt del comunicat deia que la Federació continuava amb l’estudi i confecció del programa econòmic i reducció temporal de les quotes federatives a clubs i federats de cara a la pròxima temporada 2020-2021 així com d’ajut a les tresoreries dels clubs.

Abonament de les quotes del període no disputat

El president del Cambrils Unió ha avançat a revistacambrils.cat que el club retornarà els diners del període de competició no disputada, a tots els jugadors de les diferents categories base del club. Pel que fa a l’equip amateur, Ferre també ha dit que ja s’han començat a moure de cara a preparar la propera temporada.

 

 

 

 

Comenta aquest article