Cultura

Literatura

Núria Capella Roca publica «Els deliris del balconing», un recull de trucades fictícies i delirants provocades pel confinament

Per Berta Ruiz

Imatge d'arxiu de Núria Capella Roca, el passat mes de desembre, en la presentació del seu primer llibre
Imatge d'arxiu de Núria Capella Roca, el passat mes de desembre, en la presentació del seu primer llibre | Berta Ruiz

La cambrilenca Núria Capella Roca ha publicat, fa uns dies, un petit llibre en format digital que es titula "Els deliris del balconing". Donada l'actual situació de confinament que estem vivint, Núria Capella ha escrit un recull de trucades fictícies al 112, una mica delirants i absurdes que diferents persones fan a causa de l'avorriment, l'enveja, la desesperació i el petit "policia" que tots portem dins. Tal com ha explicat Capella a revistacambrils.cat, "arrel de parlar amb un amic meu que és Mosso d'Esquadra em va explicar que hi ha gent que els truca per 'xorrades'. La gent està avorrida al seu balcó i potser veu que el veí surt amb el carretó per anar a comprar i no torna en unes quantes hores o un altre que surt a passejar amb el gos. És la paranoia de com estar en una presó. Totes les històries són inventades i la idea va sorgir per tota aquesta situació del confinament i de l'estar a casa. Són situacions còmiques". 

El llibre està únicament en format digital –tant en català com en castellà– i es pot descarregar a la plataforma d'Amazon. Segons ha comentat Capella, "primer el vaig compartir amb els companys de l'escola i tothom em va dir que els feia molta gràcia. És com un diàleg de teatre. Vaig decidir publicar-ho a Amazon –només en format digital– perquè també hi tinc l'altre llibre "A vegades és possible". Si algú se'l llegeix doncs millor". 

Portada del llibre digital

 

 

Comenta aquest article