Informació general

Meteorologia

Es tanca un episodi de precipitacions que ha deixat prop de 90 l/m2 a Cambrils

El camí de Vilafortuny, al gual de la riera de Maspujols, està tallat des d'ahir al vespre per acumulació d'aigua a la llera de la riera

Per Lluís Rovira i Barenys

Camí de Vilafortuny tallat al gual de la riera de Maspujols, aquest matí
Camí de Vilafortuny tallat al gual de la riera de Maspujols, aquest matí | Lluís Rovira i Barenys

Avui es tanca un episodi de pluges que es va iniciar aquest passat cap de setmana i que ha deixat un total de 86,8 litres/m2 a Cambrils, segons dades recollides per l'estació automàtica de la Casa Sant Josep integrada a la xarxa d'estacions del Servei Meteorològic de Catalunya. A les properes hores continuarà la nuvolositat però sense previsió de pluges.

Les pluges no han estat torrencials però sí que han motivat talls en diferents punts del terme municipal. El camí de Vilafortuny, al gual de la riera de Maspujols, està tallat des d'ahir al vespre per acumulació d'aigua a la llera de la riera. A banda, aquest passat diumenge es va haver de tallar la circulació durant gairebé tot el matí, a l'avinguda de la Diputació en el tram comprès entre el camí del Corralet fins al nucli de Vilafortuny així com la mateixa avinguda de la Diputació a l'alçada del Cap de Sant Pere. Les pluges d'aquest episodi han trobat el terreny força amarat d'aigua després d'uns darrers mesos amb precipitacions intenses, sobretot les que va provocar el temporal Glòria a finals del passat mes de gener.

El temporal de mar, sobretot aquesta darrera nit, ha estat força intens però això no ha impedit que les barques de les arts menors i les dues d'arrossegament que encara es mantenen en actiu en aquest període de confinament del coronavirus, hagin sortit a pescar, cada dia d'aquesta setmana.

Núvols enganxats a les muntanyes properes, ahir al matí / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

L’Apunt

uest

Comenta aquest article