Camp

Tradicions

Mont-roig del Camp escollirà la seva Pubilla i Hereu 2020 de forma telemàtica

Enguany el certamen se celebrarà de forma completament telemàtica a causa de la situació d’excepcionalitat provocada per la crisi sanitària del coronavirus

Per Redacció

Cartell de l'elecció de la Pubilla i Hereu 2020 a Mont-roig del Camp
Cartell de l'elecció de la Pubilla i Hereu 2020 a Mont-roig del Camp | Cedida

La festa de l’Elecció de la Pubilla i l’Hereu de Mont-roig del Camp 2020 se celebrarà aquest any de forma exclusivament telemàtica, amb l’objectiu de mantenir vives les tradicions del municipi i tenint en compte l’actual crisi sanitària provocada per la Covid-19.
Per aquest motiu, avui mateix s’obre el període d’inscripció al concurs a través de la Seu Electrònica (www.mont-roig.cat/seu-electronica) i fins al dia 4 de maig.
Per poder participar en l’Elecció de la Pubilla i l’Hereu de Mont-roig del Camp caldrà reunir els requisits següents:
• Els/les aspirants hauran de tenir un mínim 16 anys o fer-los durant el transcurs de l’any en curs.
• Estar empadronat/da al municipi de Mont-roig del Camp.
• Els/les aspirants es presentaran en representació d’una entitat del municipi.

Un cop feta la inscripció, els/les aspirants hauran de gravar un vídeo presentant-se i enviar-lo al correu electrònic festes@mont-roig.cat, del 4 al 8 de maig. La setmana de l’11 de maig es publicarà un vídeo recull de totes les candidatures.

Les votacions

El vot popular per triar la millor candidata o candidat a Pubilla i Hereu 2020 es podrà fer a partir de l’11 de maig i fins al dia 14 de maig a través d’un formulari que es publicarà al web municipal i a les xarxes socials. La nova Pubilla i el nou Hereu es donaran a conèixer el dia 15 de maig, d’acord amb les puntuacions obtingudes a través del vot del jurat, que estarà format per les entitats participants al certamen i del vot popular.

La tradició

L’elecció de la pubilla és una de les tradicions més antigues del municipi, iniciada als anys seixanta i que té el seu origen en la festa de la pagesia. Per aquest motiu la seva celebració coincideix cada any amb la festivitat de Sant Isidre, patró dels pagesos. Cada any compta amb la participació de nombroses entitats que presenten les seves candidates a pubilles i que s’impliquen d’una forma ben especial amb aquesta celebració. Des de l’any passat el certamen, a més, busca la implicació dels nois a través de l’elecció també de la figura de l’hereu.

Comenta aquest article