Cultura

Formació

El Consorci per a la Normalització Lingüística obrirà una nova inscripció per als cursos de català en línia al Parla.cat 

El Consorci per a la Normalització Lingüística omple en dos dies totes les places dels cursos de català en línia al Parla.cat

Per Redacció

El CNL ha ampliat els seus recursos formatius en línia
El CNL ha ampliat els seus recursos formatius en línia | Cedida

Amb el “Connecta’t. Activa el teu català!”, el Consorci per a la Normalització Lingüística està ampliant la seva activitat en línia i oferir l’oportunitat per iniciar-se en l’aprenentatge de la llengua catalana o per continuar-lo. Amb les noves possibilitats virtuals que s’estan oferint volen facilitar l’accés a l’aprenentatge del català. El confinament pot servir per adquirir a través d’aquests recursos les eines mínimes per a desenvolupar-se en situacions quotidianes.

Parla.cat: el català en línia

Modalitat amb tutor

El 15 d’abril s’obria el primer període d’inscripcions i en dos dies s’han esgotat totes les places dels cursos en línia al Parla.cat (www.parla.cat).

L’interès per aprendre català creix! El Consorci, en aquest segon període amplia l’oferta a cursos intensius amb tutor per a tots els nivells a tot Catalunya.

Més cursos i més places disponibles

2n període de matrícules

Període de matrícula: del 20 al 24 d’abril

Inici de curs: 27 d’abril

Acabament de curs: 30 de juny

3r període de matrícules

Per atendre la demanda, properament s’obriran més cursos.

Modalitat lliure de Parla.cat

Els alumnes actuals i les persones interessades a aprendre català continuen disposant de l’opció d’inscriure’s a la modalitat lliure de la plataforma Parla.cat (www.parla.cat) perquè puguin continuar avançant en el coneixement del català al seu ritme, o puguin iniciar-s’hi. 

Voluntariat per la llengua (VxL) virtual

Des que  el passat 1 d’abril es va restablir la formació de parelles lingüístiques en modalitat virtual, més de setanta de noves s’estan trobant per practicar el català a través de videoconferència o videotrucada. Molts voluntaris de la modalitat presencial s’han passat ara a la virtual per poder conversar amb nous aprenents durant el confinament.   

Totes les persones que s'inscriguin com a voluntàries o aprenentes, seleccionant la preferència “Virtual”, a https://www.vxl.cat/participa-hi i les que ho hagin fet fins ara i no tinguin encara parella assignada rebran una comunicació per correu electrònic amb la informació necessària per començar les trobades per practicar el català o ajudar a practicar-lo a través de videoconferència.

Els requisits tècnics per al VxL virtual són disposar d’ordinador amb bona connexió a Internet, càmera, micròfon i altaveus a l’ordinador (o auriculars).

Tal com s'ha anat informant fins ara, les parelles lingüístiques que ja funcionaven en modalitat presencial i han hagut d’interrompre les trobades, tenen l’opció de seguir-les en modalitat virtual fins que la situació es normalitzi. Tota la informació sobre l'opció virtual es troba a https://www.vxl.cat/virtual i qualsevol consulta sobre el programa es pot fer enviant un correu electrònic a vxl@cpnl.cat o a través del compte de Twitter @vxlcat.

Assessorament lingüístic telemàtic

L’objectiu principal de l’assessorament lingüístic del Consorci és fomentar l’autonomia lingüística dels usuaris. Per aconseguir-ho, el CPNL aplica un mètode propi de revisió de textos i una atenció personalitzada als usuaris del Servei d’Assessorament Lingüístic. Aquest servei s’adreça a empreses, organitzacions i administracions. Es pot sol·licitar aquest servei a través del correu sal@cpnl.cat.

Aquestes propostes d’aprenentatge del català s’afegeixen al conjunt d’iniciatives solidàries i de suport a la situació de confinament general, amb la voluntat de contribuir a fer-la més agradable.

Comenta aquest article