Societat

Festes

La crisi del coronavirus es carrega les festes del Barri de l'Eixample

Les festes al barri de l'Eixample es portaven celebrant des de fa 41 anys, de manera ininterrompuda

Per Lluís Rovira i Barenys

Imatge de les festes del Barri de l'Eixample corresponent a l'any passat
Imatge de les festes del Barri de l'Eixample corresponent a l'any passat | Berta Ruiz

La comissió de festes de l'Associació de Veïns del Barri de l'Estació ha comunicat als socis de l'entitat la suspensió de les Festes del Barri de l'Eixample d'enguany. Les festes del barri de l'Eixample estaven previstes per a meitats del proper mes de juny. L'entitat organitzadora, a més, ha informat que els socis que ja han pagat la seva quota ja la tindran pagada per a l'any vinent. Des de la comissió festiva de l'entitat s'ha notificat aquesta decisió que ha estat avalada per l'Ajuntament. En aquest sentit i a falta de la comunicació oficial tot fa pensar que la Festa Major de Sant Pere, que normalment inicia la programació festiva al voltant del 23 de juny, és a dir una setmana després de les Festes del Barri de l'Eixample, té tots els números de suspendre's, també, enguany.

Tal com ha pogut saber revistacambrils.cat, la Junta de l'Associació de Veïns ja tenia preparats els actes festius i també tenia contractats els diferents conjunts musicals que hi havien de participar, és a dir, la programació festiva ja estava tota lligada.

41 anys ininterromputs de festes al Barri de l'Eixample

La suspensió de les festes del Barri de l'Eixample d'aquest 2020 trenca una trajectòria de 41 anys de festes celebrades de manera ininterrompuda al Barri. Les festes arrenquen de l'any 1979 i sota aquest nom i reproduint l'esquema inicial es van celebrar durant 33 anys consecutius, de l'any 1979 al 2011, organitzades per la Comissió de Festes del Barri de l'Eixample. L'any 2012 se'n va fer càrrec l'Associació de Veïns del Barri de l'Estació que va mantenir l'esperit festiu però amb un format més reduït. Això va durar sis edicions més fins que l'any 2018 es va recuperar la comissió de festes dins l'Associació de Veïns del Barri de l'Estació. Enguany, doncs, s'havia de celebrar la 42a edició de les festes al Barri de l'Eixample però la crisi del coronavirus ho impedirà.

Comenta aquest article