Informació general

Coronavirus

L'ADN Cambrils demana l'ajornament dels grans projectes municipals i centrar els esforços econòmics a pal·liar els efectes del coronavirus

ADN Cambrils ha elaborat un seguit de propostes per tal de fer front a “la important crisi que patirem a conseqüència de l’impacte social del coronavirus”

Per Lluís Rovira i Barenys

Tomás García, de l'ADN
Tomás García, de l'ADN | Lluís Rovira i Barenys

ADN Cambrils ha elaborat un seguit de propostes per tal de fer front a “la important crisi que patirem a conseqüència de l’impacte social del coronavirus”, segons ha manifestat Tomás García, el cap d’aquesta formació política. L’ADN proposa que es constitueixi una oficina d’impacte social econòmic per la crisi del coronavirus per a atendre cada cas de manera individual i que es dediqui el superàvit municipal del 2019 per ajudar a reduir els impostos, “està bé prorrogar els impostos però s’han de rebaixar tot el que sigui possible i, en alguns casos, eximir del seu pagament, al menys durant aquest 2020”.

Ajornar els grans projectes municipals

L’ADN Cambrils proposa, també, que s’ajornin els grans projectes que l’equip de govern ja va apuntar en la presentació del Pla Municipal de Mandat (PAM), fa uns mesos. L’ADN es refereix, concretament, a la remodelació de la Rambla de Jaume I, la conversió en zona de vianants del carrer de Pau Casals, la compra de l’antic celler de la Cooperativa i la construcció de l’avinguda de l’Esport, entre d’altres projectes municipals. A banda, l’ADN Cambrils demana que un cop se superi la pandèmia del coronavirus i amb l’objectiu de contribuir a la ràpida recuperació del teixit empresarial del municipi, “esperem un projecte per a incentivar l’activitat econòmica, realitzar campanyes de promoció turística, fomentar el consum de producte local,...” i tot això d’acord amb les associacions que s’impliquen i representen el comerç cambrilenc.

Reducció i eliminació d’impostos municipals

En l’apartat d’impostos i taxes municipals, l’ADN Cambrils demana que s’exoneri del pagament de l’IBI a les empreses que han hagut de tancar portes en el període de confinament. També proposen reduir el 75% l’impost a la construcció almenys durant els exercicis de 2020 i 2021 i una bonificació del 75% de l’IBI als establiments hotelers. També demanen la reducció de l’impost de circulació de vehicles. A banda i com a conseqüència de la previsió d’un augment dels aturats en el nostre municipi, l’ADN Cambrils proposa crear una taula negociadora per a poder parlar amb empreses de Cambrils “que amb ajudes directes de l’Ajuntament puguin realitzar l’esforç de donar treball ja bé sigui temporal o indefinit a aquestes persones”. Des de la formació política també es demana “facilitar d’una vegada per sempre l’obertura de nous negocis”.

Demanen la rebaixa del sou dels regidors

Entre el llistat de propostes, l’ADN Cambrils demana que “tal com estan fent altres municipis, que els polítics es redueixin com a mínim durant 2020, les seves nòmines per a donar exemple social i la quantitat no cobrada l’aportin en ajudes que necessitaran molts sectors i molts ciutadans de Cambrils”. Els mateixos militants de la formació política local van aprovar que almenys el 75% de la quota de 2020 es doni a “associacions que estan actuant contra el coronavirus a Cambrils”. També faciliten un número de compte bancari ( ES75 3058 4004 1227 2000 8207) per a qui vulgui fer una aportació econòmica.

 

Comenta aquest article