Informació general

Obres

Es reprenen les obres de l'hotel del Pòsit que podrien no aturar-se durant l'estiu

Aquesta propposta s'ha de parlar amb els veïns i comerciants de la zona per seguir les obres durant l'estiu –amb restriccions horàries– i poder tenir l'edifici construït de cara a l'estiu de 2021

Per Berta Ruiz

Aspecte del solar del Pòsit, ahir al matí
Aspecte del solar del Pòsit, ahir al matí | Lluís Rovira i Barenys

Arran de l'aixecament del confinament total –que va durar del 30 de març al 13 d'abril a Catalunya–, les obres de la construcció han pogut reprendre la seva activitat amb les pertinents mesures de seguretat i d'higiene establertes. Una d'aquestes promocions és l'obra de l'hotel del Pòsit –una de les construccions estrella de l'empresa Natarent Cambrils SL–. Des de la setmana passada doncs, s'han reemprés els treballs a la plaça del Pòsit. Recordem que aquesta obra és d'un hotel de categoria 4 estrelles superior amb un total de 4.300 m2 construïts i 67 habitacions dobles que comportarà una inversió de més de 6 milions d'euros.

Treballar durant l'estiu amb restriccions horàries

Sobre aquesta obra, el regidor d'Urbanisme –Enric Daza– ha explicat a revistacambrils.cat que, davant d'un estiu que es preveu molt fluix a nivell turístic, una de les propostes és que puguin seguir treballant –amb restriccions– per no haver d'aturar novament l'obra. "És una proposta que s'ha de parlar amb els veïns i comerciants de l'entorn perquè no quedi aturat i de cara a l'estiu de 2021 es pugui tenir l'edifici fet i la plaça neta". En aquest cas, hi hauria algun tipus de restricció horària dels treballs de l'obra i els caps de setmana tampoc treballarien. 

En aquesta mateixa línia també s'ha expressat el responsable de l'empresa Natarent SL –Piotr Golanowski– qui ha comentat que, "volem parlar amb els veïns i comerciants de la zona –juntament amb l'Ajuntament de Cambrils– perquè es pugui seguir treballant durant l'estiu. Els comerciants volen que s'acabi el més aviat possible i no passar un altre estiu amb l'obra sense acabar. Com més s'avanci millor, per tenir aquest espai arreglat de cara a la següent temporada. Amb el desastre turístic que hi haurà som una empresa que segueix invertint al municipi i això s'ha de valorar".

Un projecte no exempt de contratemps i endarreriments

Com sabem, aquest projecte no ha estat exempt de contratemps i endarreriments. A finals d'aquest passat mes de febrer, concretament el dia 27, des de l’Ajuntament es va notificar que, finalment, s’havia desencallat tota la problemàtica que impedia tirar endavant les obres de l’edifici. Poc després d'això, es van començar a veure els primers moviments d’obres a la plaça del Pòsit. Uns moviments que van servir per fer la neteja del solar i descobrir les pilastres que pugen del pàrquing per començar-ne l’estructura superior. Amb la paralització de tota l'activitat per l'estat d'alarma, a meitats de març, aquests primers treballs inicials van quedar novament aturats.

Els apartaments Príncep Lux, pràcticament enllestits

Per altra banda, el regidor d'Urbanisme també s'ha referit als apartaments Príncep Lux –edifici situat a la plaça de l'església de Sant Pere– que també és una altra de les promocions urbanístiques de l'empresa Natarent Cambrils SL. "Els apartaments estan molt avançats. De fet, per Setmana Santa havien d'estar enllestits" –aquesta era la previsió abans de l'estat d'alarma–  El responsable de l'empresa Natarent SL –Piotr Golanowski– també ha comentat que aquesta promoció s'ha allargat més del previst per l'aturada de l'activitat que s'ha hagut de fer durant les setmanes de confinament. L'objectiu, segons ha dit, és tenir-ho llest per abans de l'estiu, però tot dependrà de com s'allargui la situació actual que complica l'execució habitual de les obres. En aquest cas són 12 apartaments que funcionaran sota el mateix operador de l'hotel del Pòsit.

Comenta aquest article