Informació general

Platges

Els municipis de la Costa Daurada confien tenir a punt per a l'estiu les platges afectades pel temporal Gloria

Per ACN

Imatge de la platja del Regueral, aquest mes d'abril
Imatge de la platja del Regueral, aquest mes d'abril | Lluís Rovira i Barenys

Les destrosses ocasionades pel temporal Gloria a les platges de la Costa Daurada encara no estan del tot reparades. La previsió inicial era que la majoria estiguessin resoltes per a l'inici de la temporada turística, per Setmana Santa, però l'estat d'alarma ha fet que alguns treballs hagin quedat a mitges. A Tarragona, Altafulla, Cambrils o Mont-roig del Camp en tenen diversos exemples. Algunes obres les impulsen els ajuntaments, però altres -especialment la reposició de sorra- depenen de la Direcció General de Costes, que no preveu que s'enllesteixin fins a final de juny. Els consistoris confien que amb la tornada progressiva a la feina prevista pels propers dies es puguin reiniciar els treballs i tenir-ho tot a punt de cara a l'estiu. 

La Direcció General de Costes preveu que les obres d'emergència que, en bona mesura, no es van poder començar a executar i van quedar aturades el passat 16 de març amb el decret d'estat d'alarma, es puguin reprendre entre el 20 d'abril i final de mes. A la costa del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre el govern espanyol va destinar uns 3,5 milions d'euros per a les actuacions, que assumiran de forma simultània cinc empreses. Amb un termini d'execució de dos mesos, la previsió és poder finalitzar els treballs a finals de juny, pels volts de Sant Joan.

L'inici de la temporada dependrà de l'allargament del confinament

L'Ajuntament de Cambrils va poder enllestir les actuacions més essencials i condicionar les platges abans de la Setmana Santa, tret d'unes reparacions d'obra que es preveuen reprendre dimarts. Segons el consistori, també hi ha pendents un parell d'actuacions per part de Costes: unes reparacions a l'espigó situat vora la riera de Riudecanyes i l'aportació de sorres en aquest mateix punt, al Cap Sant Pere i a la platja de la Riera d'Alforja. A més, caldrà fer el muntatge de dutxes, rentapeus i lavabos químics, entre d'altres, que dependrà de com evolucioni la situació. Malgrat tot, el desig del consistori és tenir-ho tot a punt per a l'1 de juny, data d'inici de temporada d'estiu. Això només serà possible, però si l'aixecament del confinament arriba abans del maig, perquè es calcula un mes de durada de les actuacions. En cas contrari, l'arrencada s'allargarà proporcionalment.

Comenta aquest article