Societat

Coronavirus

La Generalitat rectifica i diu que les mascaretes estaran disponibles a les farmàcies a partir del 20 d'abril

Els farmacèutics ja havien avisat que en un primer moment no es podria satisfer de cop la demanda de mascaretes

Per Redacció

Diferent tipus de mascaretes
Diferent tipus de mascaretes | Lluís Rovira i Barenys

El govern de la Generalitat acaba d'explicar que finalment les màscares de protecció es començaran a repartir a les farmàcies el 20 d'abril. La portaveu, Meritxell Budó, ha dit que la decisió s'ha pres després d'haver-se reunit amb el Col·legi de Farmacèutics. El dia 20 d'abril hi haurà disponibles 1,5 milions de màscares. El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) havia emès, aquest matí, un comunicat arran de l'anunci fel pel govern de la Generalitat sobre la comanda de 14 milions de mascaretes per l'autoprotecció de la ciutadania davant el coronavirus i de la seva distribució a la població a través de les oficines de farmàcia de Catalunya, a partir del proper dimarts 14 d'abril. Recordem que la primera mascareta serà gratuïta mostrant la targeta sanitària.

Poc marge per organitzar la logística

El comunicat del COFT celebra que s'hagi tingut en compte la proposta de distribució de mascaretes mitjançant les farmàcies catalanes i assenyala que, malgrat els esforços, el poc marge per organitzar la logística en període festiu impossibilita poder garantir que la primera comanda de 100.000 mascaretes arribi a totes les farmàcies el mateix dimarts, 14 d’abril, i que la dispensació es pugui fer per sistema de recepta electrònica. Els farmacèutics havien demanat a la població, "col·laboració i responsabilitat i que no trenqui el confinament per anar a buscar mascaretes. És important que els veïns segueixin les recomanacions de les autoritats sanitàries, evitin desplaçaments innecessaris i prioritzin les visites a la farmàcia". A més, en el comunicat els farmacèutics, per tal de minimitzar al màxim les possibilitats d’exposició al virus i actuar en la seva contenció instaven "a evitar aglomeracions i l’afluència de persones a les farmàcies que, en un primer moment, i fins que no hi hagi més temps per organitzar la logística, no podran satisfer de cop la demanda de mascaretes."

"Seguim col·laborant amb les autoritats sanitàries"

El col·legi territorial de farmacèutics, a més, valora positivament "la proposta que permetrà a la població disposar dels materials d’autoprotecció necessaris per reduir possibles contagis i expressem la nostra satisfacció per facilitar l’entrega d’aquestes mascaretes, demandades per la ciutadania, a través de les oficines de farmàcia. Recordem que des del COFT seguirem col·laborant amb les autoritats sanitàries i institucions i farem el que estigui a les nostres mans per atendre les necessitats de la comunitat i contenir el coronavirus".
El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, en l’actualitat, aglutina un col·lectiu de més de vuit-cents col·legiats, exercents en els diferents vessants i
especialitats de la professió: oficina de farmàcia, analistes, hospitals, ortopèdia, òptica, dermofarmàcia, alimentació, salut pública, indústria, distribució, docència, homeopatia i fitoteràpia, "com a agents de salut més propers a la població, treballen per fomentar en la societat hàbits saludables, portant a terme accions educatives, campanyes de prevenció de la salut, atenció farmacèutiques i consells en l’ús correcte dels medicaments."
 

Comenta aquest article