Societat

Coronavirus

«No s'atén a segona residència»

Missatges a les xarxes socials i fins i tot un cartell en un forn de pa, ahir, contra els qui s'han saltat el confinament per venir a la segona residència a Cambrils

Per Lluís Rovira i Barenys

Cartell a les portes del forn de pa Cal Copons, al Port
Cartell a les portes del forn de pa Cal Copons, al Port | Lluís Rovira i Barenys

Les xarxes socials en clau cambrilenca tenien, ahir, un tema estrella, la detecció de visitants de segona residència a Cambrils en motiu dels dies festius de la Setmana Santa. Hi havia qui havia detectat que certs habitatges habitualment sense gent ara estaven habitats. També hi havia qui senyalava una gran concentració de gent als supermercats, encara que estiguem a les portes de quatre dies festius. Des d'algun sector veïnal es reclamava mesures més contundents per detectar i sancionar aquestes persones que s'han saltat el confinament per anar a les segones residències i es feia una crida a denunciar aquests casos a la Policia Local.

No es pot saber la quantitat de gent que s'ha arriscat a anar a les segones residències. En tot cas el compte de Twitter de la Policia Local, ahir, explicava que s'havien efectuat 11 controls per a detectar infraccions a l'estat d'alarma amb el resultat de 13 denúncies. A més, en dos d'aquests casos el conductor no disposava del carnet de conduir.

Cartell en un forn de pa

El sentiment de confinament i el rebuig a l'actitud dels qui se salten les recomanacions ha estat tan gran que fins i tot en un forn de pa del Port el propietari va penjar un cartell advertint que no es vendria pa a la gent de segona residència. No cal dir que la imatge del cartell també va córrer per les xarxes socials. El propietari del forn de pa va manifestar a revistacambrils.cat que el cartell era un advertiment i que, ahir al matí, només s'havia trobat dos casos en què havia preguntat on residien els clients i en tots dos casos la resposta havia estat que eren residents locals.

Comenta aquest article