Informació general

Benestar Social

Els tallers familiars del Servei d'Atenció Diürna continuen a distància

Per Redacció

Imatge d'arxiu del Centre Alba, ubicat a la plaça de Carles Roig
Imatge d'arxiu del Centre Alba, ubicat a la plaça de Carles Roig | Lluís Rovira i Barenys

El Servei d’Atenció Diürna (SADI) de Cambrils i el Servei d’Acompanyament Terapèutic i Educatiu de Cambrils (SATEC) ha readaptat la seva activitat davant la situació actual pel Covid19 i continua oferint l’espai de tallers dirigit a les famílies. Aquesta activitat es realitza de forma telemàtica a través de la plataforma Zoom Cloud Meetings. 

La regidora de Benestar, Drets Socials i Salut ha explicat que en el context actual aquests tallers es volen convertir en un espai de trobada, on les famílies puguin intercanviar experiències i sentir-se acompanyades pel grup de pares i mares i les professionals dels serveis. Durant les sessions, les famílies poden compartir les dificultats i els recursos que cadascú va fent servir per superar el dia a dia. 

En el marc dels tallers es treballen temes que tenen l’objectiu de fomentar la parentalitat positiva, la gestió de l’estrès i el conflicte,  l’adquisició de bons hàbits i rutines o l’educació nutricional, entre d’altres. En aquest moment ja s’han realitzat tres tallers i la majoria de persones que han participat han tornat a fer-ho i han expressat la necessitat de continuar. D’acord  amb la demanda de les famílies, s’han programat dos tallers setmanals d’una hora i quart de durada. 

La programació

Els tres primers tallers realitzats han estat:

- Compartim sensacions i experiències en relació al confinament.

- Com portar una bona alimentació durant el confinament.

- Estratègies i eines per al maneig de l’estrès i l’ansietat durant el confinament.

Els propers tallers programats són:

- Foment de l’establiment de bons hàbits i rutines a l’hora d’anar a dormir.

- Com afrontem les tasques escolars? Eines per a fomentar l’actitud positiva i col·laborativa amb l’escola i amb els menors, per fomentar l’adquisició d’aprenentatges i desenvolupament cognitiu i personal durant aquestes circumstàncies.

- Aprofitem el confinament per instaurar hàbits: suport en les tasques domèstiques. Amb què poden i amb què encara no poden col·laborar els nostres fills i filles?

- Parlem per a que els nostres fills escoltin i escoltem per a que els nostres fills parlin? Eines per apropar-nos i millorar la comunicació amb els infants, adolescents i joves.

- Com prevenir els conflictes dins la llar, i com gestionar-los?

- Eines per fomentar la construcció del vincle positiu.

- Les neurones mirall, el modelatge, el llenguatge no verbal; la influència en l’educació als nostres fills. 

Comenta aquest article