Cultura

Dansa

Les escoles de dansa assagen una coreografia des de casa per celebrar el Dia Internacional de la Dansa

Per Redacció

Imatge de la celebració del Dia Internacional de la Dansa de l'any passat amb l'actuació del grup de ball country No Potser No Potser
Imatge de la celebració del Dia Internacional de la Dansa de l'any passat amb l'actuació del grup de ball country No Potser No Potser | Berta Ruiz

Les escoles de dansa i associacions de Cambrils que havien de participar al Festival de Dansa del proper 29 d’abril al parc del Pinaret estan assajant una coreografia per ballar des de casa i celebrar el dia de la dansa confinat amb l’etiqueta #diadeladansaconfinat proposada per l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya i l’etiqueta #ballemacasaDID20 de Cambrils. De moment serà una festa virtual però la voluntat és que quan es normalitzi la situació aquesta coreografia també es pugui ballar un dia junts al carrer.

Aquest any la preparació de la coreografia del ball final conjunt, que cada any es porta a terme després de les actuacions de cada escola, ha anat a càrrec de les de la professora Sara Folch del Centre de Dansa i es pot veure des del següent enllaç de Youtube https://youtu.be/M7Ss79UEp50.

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament anima a tothom a aprendre-la, ballar-la des de casa i penjar vídeos a les xarxes socials. Els vídeos que s’enviïn al correu clt@cambrils.cat o al telèfon 659890901 també es publicaran a la pàgina de Facebook del Departament. L’Estudi Giselle, el Centre de Dansa, l’Associació no potser no potser, els Amics de la Sardana, l’Associació Vital Esport, el Centre Crea’t i la Escuela de Baile ja estan assajant la coreografia perquè el confinament no atura el moviment.

El dia 29 d’abril es commemora el Dia Internacional de Dansa a tot el món. L’any 1982 el Comitè Internacional de Dansa de la UNESCO, de l’Institut Internacional del Teatre (ITI/UNESCO), va declarar el dia 29 d’abril com el Dia Internacional de la Dansa. La data escollida és el dia de naixement de Jean-Georges Noverre (1727-1810), considerat el creador del ballet modern.