Societat

Escoltisme

L’Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar proposa activitats als infants i joves amb la iniciativa #cauacasa

Aquesta entitat educativa cambrilenca no s’atura aquests dies i presenta reptes perquè els nens i nenes puguin fer des de casa

Per Maria Vidal

L'Agrupament Escolta Gent de Mar al port, aquest passat desembre, en motiu de la inauguració del pessebre
L'Agrupament Escolta Gent de Mar al port, aquest passat desembre, en motiu de la inauguració del pessebre | Berta Ruiz

Com totes les entitats lúdiques i educatives, l’Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar ha hagut d’aturar la seva activitat habitual. Tot i això, com han fet molts Agrupaments Escoltes d’arreu de Catalunya, des de fa unes setmanes proposa diàriament reptes perquè puguin fer els infants i joves cambrilencs i, així, seguir fent cau a casa. Aquestes activitats es pengen al seu perfil de la xarxa social Instagram, @gentdemar. Així doncs, a cada dia de la setmana li correspon una temàtica, com Diumenges de cultura o Dimarts de música, i es presenta un repte diferent adequat a la secció. Fins ara, els que hi ha participat han llegit un llibre, han cantat la seva cançó preferida de l’escoltisme, s’han passat una pilota entre tots els membres de l’Agrupament o han fet diverses manualitats, entre d’altres. Al final del dia, es recopilen totes les imatges rebudes dels infants o joves duent a terme el repte i es fan públiques a l’Instagram de l’Agrupament.

La sortida de primavera, substituïda per #CampamentsACasa

Aquest dimarts passat tot l’Agrupament hauria d’haver marxat a la tradicional sortida de primavera que cada any realitzen per aquestes dates. Així doncs, des de dimarts fins divendres, que és el dia que haurien d’haver tornat, es duran a terme els #CampamentsACasa. Amb aquesta iniciativa, els infants, joves i caps de l’Agrupament recrearan la sortida estant confinats, unint-se a la proposta de l’entitat Minyons Escoltes i Guies de Catalunya. D’aquesta manera, reproduiran coses típiques d’una sortida, com dormir dins del sac, cantar una cançó de bon profit abans de començar un àpat o portar sempre el fulard posat, però des de casa seva. Al llarg de la setmana, també es proposaran activitats a l’Instagram de l’Agrupament que estaven pensades per realitzar conjuntament durant els campaments, però que els infants i joves poden seguir fent amb el confinament.

Comenta aquest article