Societat

Confinament

Sònia Capafons, estudiant cambrilenca a Granada: «Tenia molta incertesa de no poder tornar a Catalunya, perquè sinó m'hauria passat tot el confinament sola»

Per Berta Ruiz

La cambrilenca Sònia Capafons a l'Alhambra de Granada
La cambrilenca Sònia Capafons a l'Alhambra de Granada | Cedida

La pandèmia del coronavirus i la situació d'estat d'alarma ha trastocat els plans i les rutines de tothom. És el cas de molts joves cambrilencs que cursen els seu estudis lluny de casa seva i que, pràcticament, han hagut de córrer per no haver de passar aquestes llargues setmanes de confinament sols i sense la seva família. Un exemple d'això és el de la jove cambrilenca Sònia Capafons que, des de fa dos anys, cursa la carrera d'Educació Infantil a la Universitat de Granada, a Andalusia.

"Veient el que estava passant a Catalunya, tenia por que tanquessin les connexions"

Ella conviu en un pis d'estudiants amb tres companyes més –una que és de Màlaga i les altres dues que són de pobles de Granada–. Segons ha explicat a revistacambrils.cat, "el dijous 12 de març ja ens van avisar que la universitat es tancaria i, de fet, tota la classe en ple ja vam decidir que no assistiríem a classe el divendres 13 de març i ningú va anar a classe". Els seus plans inicials –abans que passés res– eren els de tornar a Cambrils per passar la Setmana Santa, però davant la incertesa de no poder tornar a Catalunya va accelerar tot el procés de tornada. Segons ha dit, "veient el que estava passant a Catalunya, tenia por que tanquessin les connexions i quedar-me jo sola allí a Granada. Volia agafar un vol des de l'aeroport de Granada el mateix divendres 13 de març a la nit, però ja no hi havia places. Per sort, em van poder canviar de vol per a l'endemà dissabte 14 de març que és quan vaig poder arribar a casa". Sònia Capafons explica que, "tenia molta incertesa de no poder tornar a Catalunya, perquè sinó m'hauria passat tot el confinament sola". De fet, les seves companyes andaluses ja havien marxat ràpidament cap als seus llocs d'origen. 

Per altra banda, tal com ha comentat Capafons, des de la Universitat de Granada també van fer una enquesta per saber quants alumnes estaven en pisos d'estudiants lluny de casa seva. "Ens van fer com una mena de comunicat per poder facilitar-nos la tornada, en cas de tenir algun problema" ha dit la cambrilenca. 

Incertesa amb el que queda de curs

Ara, una altra de les incerteses que planegen sobre tota la comunicat educativa és què fer amb el que resta de curs i les avaluacions corresponents. La Sònia ha explicat que, "de moment, el curs segueix online. El període d'exàmens començava el 15 de maig, però encara no ens han dit res de com serà. Crec que cap al dia 25 o 26 d'abril ens comunicaran com es farà".

Comenta aquest article