Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Coronavirus

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant lliura material mèdic al Centre d'Assistència Primària

En concret, s'han entregat 9 pulsioxímetres i dos termòmetres amb infraroigs, en resposta a les demandes del CAP per afrontar la crisi sanitària del coronavirus

Per Redacció

L'Ajuntament ha entregat 9 pulsioxímetres
L'Ajuntament ha entregat 9 pulsioxímetres | Cedida

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha lliurat al Centre d’Assistència Primària (CAP) de l’Hospitalet de l’Infant un total de 9 pulsioxímetres, uns aparells per mesurar la concentració d’oxigen que hi ha a la sang amb un lector LED per al dit. Aquests aparells estan molt demandats aquests dies i n’hi ha escassetat, perquè són útils per detectar casos de coronavirus. I és que segons han explicat fonts del CAP, els malalts de coronavirus presenten un nivell d’oxigen a la sang inferior al que es considera normal.

Per aquest motiu, per atendre millor als pacients als quals estan fent seguiment, el CAP va demanar a l’Ajuntament aquests aparells. D’aquesta manera, podran entregar-los a aquests pacients perquè ells mateixos, a casa seva, puguin controlar-se el valor de saturació d’oxigen que tenen a la sang. En cas que aquest valor els sortís alterat, des del CAP els donarien les instruccions pertinents. 

En resposta a les demandes de material del CAP per afrontar la crisi sanitària del coronavirus, el consistori també ha adquirit 2 termòmetres amb raigs infraroigs que no requereixen el contacte físic para mesurar la temperatura. A banda d’aquest material, prèviament a la situació de l’estat d’alarma, l’Ajuntament va comprar també per al CAP una butaca elèctrica per a extraccions de sang; 4 pulsioxímetres i 2 tensiòmetres. Per adquirir aquests aparells i 4 sistemes d’anti-ennuegament per als menjadors escolars i per als centres de dia, el consistori ha rebut 2.214,06 euros de la Diputació de Tarragona de, en el marc de la línia de subvencions per al finançament de despeses per a la millora de les instal·lacions i equipament dels consultoris mèdics locals.