Informació general

Coronavirus

El PP demana un esforç en les tasques de neteja de desinfecció al municipi i que s'exigeixi l'obertura del quiròfan

Per Redacció

Un operari fent tasques de desinfecció, aquesta setmana passada
Un operari fent tasques de desinfecció, aquesta setmana passada | Lluís Rovira i Barenys

Des del Partit Popular de Cambrils demanen a l'equip de govern "un esforç en les tasques de neteja". Segons els experts, "les desinfeccions reiterades d'espais públics, carrers, places, passejos, etc... s'estan demostrant eficaces com a mesures de contenció per a aturar el coronavirus. Cal anar més enllà de la neteja i desinfecció dels espais més sensibles (avui limitada a contenidors i llocs de concentració com farmàcies, supermercats i estancs) i mantenir-la a tots els espais públics del municipi. Tot i que el confinament està funcionant, no es pot baixar la guàrdia, perquè molts ciutadans han de desplaçar-se i poden ser portadors del virus sense ser conscients", segons han manifestat des del PP en un comunicat de premsa. 

"Hem d'extremar la precaució"

El PP agraeix que, "​tots els cambrilencs estan contribuint a l'esforç comú amb responsabilitat, però només el confinament no és suficient per a superar aquesta crisi sanitària. Sabem l'esforç econòmic que suposa mantenir aquest servei estès, però en aquests moments han de prevaldre la proactivitat i la prevenció de la salut dels cambrilencs, contenint el virus per tots els mitjans possibles; per a aquesta finalitat el govern ens tindrà al seu costat sense fissures". Segons el PP, "les dades que es van coneixent ens indiquen que la incidència del COVID19 a Cambrils no és molt alta, i és precisament per això que hem d'extremar la precaució. Amb aquesta finalitat preventiva proposem que es facin plans especials de desinfecció en zones on s'hagin produït casos confirmats, respectant en tot cas la privacitat. Per això és fonamental mantenir la neteja a peu de carrer en tot Cambrils".

El PP demana que s'insisteixi en l'obertura del quiròfan de l'Hospital Lleuger

Des del PP de Cambrils també demanen que "Alcaldia insisteixi en l'obertura del quiròfan, una instal·lació que porta tancada des de la seva finalització i que mai ha arribat a entrar en servei. El quiròfan està plenament equipat i hauria d'iniciar la seva activitat de manera immediata. Aquest tipus d'instal·lació sol incorporar un respirador, indicat per a casos en que pogués haver-hi un pacient que requerís intubació. En el cas que no s'optés per la seva obertura immediata, i d'estar disponible, proposem que aquest respirador se cedís temporalment a l'Hospital de Sant Joan, per ser un material molt demandat en aquests dies".

A més, segons el PP, "l'escenari que deixarà aquesta pandèmia en la sanitat –que ha provocat la paralització de cirurgies ambulatòries–, ens porta a pensar en un increment exponencial de llistes d'espera i una saturació hospitalària de conseqüències incalculables. Per tant, pensem que ha arribat el moment d'exigir contundentment l'entrada en funcionament del quiròfan de l'Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat".

Comenta aquest article