Informació general

Transport

Els busos de l'empresa Plana passen a ser gratuïts des d'avui

A partir d'aquesta passada nit el Govern de la Generalitat garanteix la gratuïtat del transport públic a tot Catalunya, amb competència de la Generalitat

Per Redacció

Autobús de l'empresa Plana circulant per l'avinguda de la Diputació, la setmana passsada
Autobús de l'empresa Plana circulant per l'avinguda de la Diputació, la setmana passsada | Lluís Rovira i Barenys

A partir d'aquesta mitjanit, el Govern de la Generalitat garantirà la gratuïtat del transport públic a tot Catalunya. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha signat la resolució que disposa la gratuïtat temporal dels serveis públics regulars de transport de viatgers interurbans per carretera i dels serveis regionals ferroviaris de transport de viatgers de competència de la Generalitat de Catalunya.

D’aquesta manera, el Departament de Territori i Sostenibilitat garanteix a tot el territori la gratuïtat temporal del transport públic establerta, paral·lelament, per part de les ATM de Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona. Aquesta és una mesura que vol facilitar la mobilitat de les persones treballadores de serveis essencials en la contenció del COVID-19.

La gratuïtat d’aquests serveis de transport públic estarà vigent mentre ho estigui el Reial Decret-llei 10/2020, de 29 de març, que regula un permís retribuït recuperable per a les persones treballadores per compte aliè que no prestin serveis essencials, per tal de reduir la mobilitat de la població durant l’emergència pel coronavirus. Les persones que viatgin en els serveis de transport públic esmentats resten coberts per l’assegurança obligatòria de viatgers.

Transport gratuït de l'empresa Plana

L'empresa d'autobusos Plana ha informat, a través de la seva pàgina de Facebook, de l'aplicació d'aquesta resolució. A partir del 2 d'abril, tots els serveis de transport interurbà seran gratuïts per a tots els usuaris. 

 

Comenta aquest article