Informació general

Coronavirus

L'Ajuntament demana a la ciutadania que surti el mínim imprescindible

Per Redacció

Imatge de la plaça de la Vila completament buida
Imatge de la plaça de la Vila completament buida | Lluís Rovira i Barenys

El Comitè de Coordinació del Coronavirus de l’Ajuntament de Cambrils ha demanat a la ciutadania que surti de casa el temps mínim imprescindible i respecti les restriccions de l’estat d’alarma. En aquest sentit, el consistori ha recordat que les excepcionalitats en la mobilitat tenen limitacions i cal ajustar-se al màxim en benefici de la pròpia salut i la dels altres. El Comitè ha acordat fer aquesta crida a tota la ciutadania per minimitzar riscos després de detectar que hi ha algunes persones que realitzen passejades amb gossos poc segures, tot i que la immensa majoria està complint les restriccions de forma exemplar.

La mobilitat es limita a determinades activitats: adquisició d’aliments, productes farmacèutics de primera necessitat, entitats financeres i assegurances, desplaçament al lloc de treball, retorn a residència habitual, atenció i cura a menors d’edat, gent gran i altres persones especialment vulnerables. Sempre individualment excepte l’acompanyament a persones amb discapacitat o altra causa justificada.

El desplaçament dels treballadors i treballadores al lloc de treball està limitat als serveis essencials no afectats pel permís retribuït recuperable establert entre el 30 de març i el 9 d’abril inclosos, segons es detalla al document de preguntes freqüents específic.

Persones amb discapacitat

Les persones que tinguin un familiar a càrrec amb discapacitat que requereix sortir al carrer són una de les excepcions a les restriccions de mobilitat. És el cas de les persones amb alteracions conductuals, com ara espectre autista o conductes disruptives, que es vegin agreujades per la situació de confinament. En aquests supòsits, es pot sortir si és imprescindible per prescripció d’un professional sanitari, social o del Departament d’Educació i cal que portin a sobre el certificat de discapacitat i/o la prescripció del professional. A banda de l’acompanyament, es permet la sortida individual si la persona disposa d’autonomia.

Aquesta excepcionalitat també es pot aplicar excepcionalment a persones amb malalties que requereixin mobilitat, sempre que estigui degudament justificat per professionals sanitaris.

Mascotes

Les mascotes es poden treure a passejar de forma individual, mai amb altres acompanyants, excepte famílies monoparentals que no puguin deixar els seus fills sols a casa. Les passejades han de ser curtes ni es recomana que no siguin a una distància màxima del domicili de 200 metres, només per cobrir les necessitats fisiològiques dels animals. Les passejades no són activitat d’oci i, per tant, no es podrà tenir contacte amb altres persones o animals.

Les respostes a les preguntes més freqüents sobre les restriccions d’activitats per a la Covid-19 a Catalunya es poden consultar aquí:http://interior.gencat.cat/web/.content/home/030_arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencies/Coronavirus/Questionari-restriccions-COVID19-v20200329-15h_REVISAT.pdf

Comenta aquest article