Informació general

Coronavirus

Juan López Lechuga (vicepresident de Ràdio Taxi Cambrils): «Tenim grans pèrdues i estem en números negatius»

El servei de taxi continua funcionant però l'afluència de serveis ha disminuït moltíssim

Per Berta Ruiz

Taxis aturats a la parada de l'avinguda de la Diputació, aquest passat diumenge
Taxis aturats a la parada de l'avinguda de la Diputació, aquest passat diumenge | Lluís Rovira i Barenys

La situació excepcional que estem vivint aquestes setmanes s'està fent palesa a tots els nivells econòmics i socials. Un altre dels col·lectius que s'està ressentint molt és el dels taxistes. La seva activitat està pràcticament paralitzada i centrada en oferir serveis mínims i/o d'urgència. Tal com ha explicat el vicepresident de Ràdio Taxi Cambrils –Juan López Lechuga– a revistacambrils.cat, "la reducció de l'activitat està sent enorme. Fem serveis mínims: casos d'urgència, gent que tingui una visita al metge o persones que hagin d'acudir a la feina".

Només ofereixen servei 3 taxis durant el dia i un altre a la nit

De fet, segons ha comentat López, actualment hi ha 26 llicències de taxi a Cambrils. D'aquests, 24 taxistes pertanyen a l'agrupació Ràdio Taxi Cambrils i els altres dos treballen pel seu compte. Dels que formen part de Ràdio Taxi Cambrils, actualment només hi ha tres taxis que ofereixen servei cada dia i un altre que treballa per les nits. Entre tots ells es reparteixen aquest torn de guàrdies cada dia, mentre que la resta s'està a casa –respectant el confinament–. Cal destacar que, com a tot el transport, l'afluència de serveis ha disminuït moltíssim. Juan López Lechuga explica que, "si abans que comencés la crisi sanitària oferíem entre 20 i 25 serveis diaris, ara n'arribem a fer 2 o 3 al dia. I a la nit, hi ha dies que no se'n fa cap. En una setmana, podem arribar a oferir 2 o 3 serveis de nit". 

"Aquesta és una zona turística i nosaltres mengem del turisme"

Evidentment, aquesta baixada de la feina els repercuteix a nivell econòmic. El vicepresident de Ràdio Taxi Cambrils ha comentat que, "a veure si va millorant la situació, perquè actualment l'economia està molt malament. Ara, nosaltres tenim més sortides de diners que entrades i els pagaments s'han de seguir fent. Tenim grans pèrdues i estem en números negatius. Prometen ajudes, però a veure com anirà...". Per altra banda, des del gremi de taxistes lamenten que la Setmana Santa ja s'hagi perdut, perquè és un període de molta feina per a ells. "Aquesta és una zona turística i nosaltres mengem del turisme. La Setmana Santa està perduda. De fet, aquest període sempre ens suposava un respir econòmic abans de l'estiu. Esperem que de cara a l'estiu vagi millorant la situació".

Mesures de seguretat i d'higiene durant els serveis

Quan realitzen els pocs serveis que poden oferir aquests dies, es prenen totes les mesures de seguretat i d'higiene necessàries. Només pot pujar un viatger per vehicle i els taxistes van amb mascaretes i guants. Després de cada servei es neteja i es desinfecta el vehicle. "Es prenen totes les mesures de seguretat, tant pel taxista com pel client. Intentem fer-ho el millor possible per a tots" ha assegurat López Lechuga. 

Comenta aquest article