Informació general

Habitatge

L'Oficina Local d'Habitatge informa sobre els ajuts al lloguer per a persones grans

Per Redacció

Imatge de l'interior de l'Oficina Local d'Habitatge
Imatge de l'interior de l'Oficina Local d'Habitatge | Lluís Rovira i Barenys

L’Oficina Local d’Habitatge de Cambrils informa sobre com es tramitaran les subvencions per al pagament del lloguer per a persones grans en la situació d’excepcionalitat provocada pel Covid-19. Aquestes ajudes les poden demanar les persones de 65 anys o més titulars d’un contracte de lloguer de l’habitatge que constitueix el seu domicili habitual i permanent a Catalunya.

En el cas de les persones que ja van demanar els ajuts el 2019, la subvenció per al pagament del lloguer de l’any 2020 es tramitarà d’ofici des de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, ja com ha decidit la Generalitat. És a dir, es realitzarà una sol·licitud sense haver de portar cap documentació ni rebuts en aquesta primera fase. A continuació, des de la Generalitat de Catalunya i les Oficines Locals d'Habitatge es comprovarà que es compleixen els requisits de les bases de la convocatòria. Després de valorar cada expedient, tots aquells que siguin resolts favorablement, rebran tres mensualitats d'ajut per al pagament del lloguer (els ajuts de lloguer oscil·laran entre els 20 i els 200 euros mensuals segons cada cas).

D’altra banda, les persones de 65 anys o més anys que complien els requisits de la convocatòria però que no van demanar cap ajut l'any passat, podran presentar les seves sol·licituds quan finalitzin les suspensions per a fer-ho. Quan sigui el moment, s’informarà i es farà difusió de les dates per a poder presentar les sol·licituds.

Pel que fa la tramitació de cèdules d’habitabilitat, l'Agència de l'Habitatge de Catalunya ha suspès fins nou avís la tramitació, els procediments i els terminis de les mateixes. No es poden fer inspeccions ni tampoc enviar requeriments, tan sols revisar els expedients i deixar-los en espera fins que no rebem noves instruccions des de l’Agència de l'Habitatge de Catalunya.

Per a més informació es pot contactar amb l'Oficina Local d'Habitatge a través del telèfon 977 129 001 (extensió 1) o bé mitjançant el correu olh@ingesol.cat.