Societat

Coronavirus

La solidaritat de la Xarxa de suport Mutu del Polvorí

A través de xarxes han difós dos telèfons actius de les 10h del matí a les 20h del vespre, per tal de recollir casos amb necessitats així com ampliar el nombre de voluntaris

Per Redacció

Cartell de la Xarxa de suport Mutu del Polvorí
Cartell de la Xarxa de suport Mutu del Polvorí | Cedida

Al igual que tants altres municipis, a Cambrils també apareix voluntariat de barri que apel·la a la solidaritat entre el veïnat. Paral·lelament al voluntariat que s’ha organitzat des de l’Ajuntament cambrilenc, des del casal popular El Polvorí, s’ha creat una Xarxa de suport mutu que ofereix atenció telefònica durant el dia per a persones amb dificultats de mobilitat o de risc i que no poden sortir a comprar o anar a la farmàcia. Des de l’inici de la crisi sanitària provocada pel coronavirus, aquesta entitat cambrilenca va ser conscient de la necessitat de teixir xarxa per suplir les necessitats socials del moment d’emergència. La xarxa col·labora amb el CDR de Cambrils, i amb l’AV El Portal (Barri Antic) que també va anunciar una campanya de solidaritat veïnal. Fins ara ja han realitzat diverses col·laboracions amb Càritas Cambrils, amb la gestió del magatzem d’abastiment i en l’elaboració de paquets d’aliments que periòdicament realitza aquesta organització parroquial assistint a una vuitantena de famílies. Entre la vintena de voluntaris d’aquesta xarxa també s’han posat en contacte amb algunes farmàcies locals per valorar les necessitats dels seus usuaris. També tenen previst fer difusió de comerços locals que realitzin servei a domicili. A través de xarxes han difós dos telèfons actius ( 617 250074, el matí; i 684 397985, la tarda) de les 10h del matí a les 20h del vespre, per tal de recollir casos amb necessitats així com ampliar el nombre de voluntaris. Una de les tasques es derivar els casos de necessitats més greus a Benestar Social. Això és possible gràcies al contacte permanent amb la coordinació local de protecció civil, tot i que la Xarxa de suport manté una autonomia pròpia. Arran d’aquest treball conjunt han participat en el repartiment a diferents barris cambrilencs de les targetes moneder de famílies beneficiàries de beques menjador. Aquest dilluns la Xarxa va aconseguir la primera donació de material de protecció al personal de la Residència d’avis Baix Camp. Cal apuntar que al seu compte Tuiter el CDR Cambrils ha demanat als regidors de l’equip de govern i de l’oposició, que destinin el sou municipal d’aquests mesos a material de suport pel personal sanitari de l’Hospital de Cambrils i de la Residència d’avis Baix Camp.

Projecte de coworking per elaborar bates per a hospitals

El Polvorí dóna suport a una iniciativa solidària de coworking que ha sorgit recentment al Camp de Tarragona, a partir de la donació d’una bobina de plàstic i una aportació anònima, i que té per objectiu confeccionar 1.000 bates pel personal sanitari de l’Hospital Antoni de Gimbernat de Cambrils, complex Llevant de Tarragona, St Joan de Reus, Joan XXIII i Pius Hospital de Valls. El projecte necessita de voluntaris que des de casa puguin treballar en xarxa. Per això demanen posar-se en contacte amb el mail: coworkingp2p@protonmail.com Els dissenys de les bates de plàstic estan validades per la prevenció de riscos laborals del Pius Hospital de Valls i per gerència de l’Hospital Lleuger de Cambrils. Aquesta campanya com totes les iniciatives de la Xarxa de suport local es difonen via internet i xarxes socials, ja que el confinament en fa difícil publicitar-ho a peu de carrer.

 

Comenta aquest article