Informació general

Coronavirus

Treballadors sanitaris de l'Institut Català de la Salut al Camp de Tarragona denuncien la manca de material de protecció

Per Redacció

Imatge de l'hospital Joan XXIII de Tarragona
Imatge de l'hospital Joan XXIII de Tarragona | ACN (Roger Segura)

Els treballadors i treballadores de l'Institut Català de la Salut al Camp de Tarragona han denucniat la manca de material –EPIs equips de protecció individual– que tenen. Des dels sindicats CATAC-CTS/IAC s'ha emès un comunicat de premsa que diu el següent: "amb aquest comunicat de premsa volem fer saber públicament el que estem patim el personal de l’Institut Català de la Salut aquest dies de lluita frenètica contra el COVID-19":

  • -  Denunciem públicament la falta de material EPIs para poder protegir-nos i poder realitzar la nostra tasca diària amb uns mínims per poder prevenir la nostra salut. Els protocols són una trampa legal per autoprotegir-se l'empresa alhora que es desprotegeix els treballadors i treballadores del sistema. L’alt grau de contagis de personal ve donada de la falta de material per poder protegir-nos. No és cert que a Catalunya el problema de la falta de material el tenim resolt. El material arriba dia a dia i és totalment insuficient. Quan a la Xina l’índex de contagis de personal sanitari era del 2% nosaltres ja estem al 17%.

  • -  Els EPIs són equips de protecció individual, per tant el material ha de ser d’un sol ús per a cada procediment i torn de treball. S’han posat en marxa serveis d’esterilització per reutilitzar el material fins a tres vegades sense que cap estudi que ho avali i en contra de les recomanacions del propi fabricant.

  • -  Al personal que forma part dels plans de contingència dels centres se li estan dient que s’ajustarà la seva jornada i se’ls trauran els dies de lleure i de vacances. Ens estem jugant la vida i el maltractament al personal de la sanitat continua. Som l’únic personal de la Funció Pública al qual ens volen treure dies de lleure i de vacances per aquest motiu.

  • -  També volem denunciar públicament les retallades en el sistema sanitari que hem patit, tant de pressupost, de sou, de condicions de treball, com de de plantilla els darrers anys que ara i en moments com aquest estem patint de valent. Al pressupost de la Generalitat al 2010 es destinaven el 30% a la Sanitat, els pressupostos del 2020 destinen un 23%. Catalunya està a la cua, en despesa sanitària, de tot l’estat espanyol amb una despesa de 1192 per càpita. El Pais Vasc, per exemple, inverteix 1693 per càpita.

  • -  Volem unes condicions de treball dignes, volem protegir les nostres vides per poder protegir a la resta de ciutadans i ciutadanes del nostre país. 

Comenta aquest article