Informació general

Voluntariat

Oliver Klein (regidor de Participació Ciutadana): «La Xarxa d'Ajuda Mútua ja compta amb un centenar de voluntaris»

Per Berta Ruiz

Un voluntari fent el repartiment de targetes moneder de les beques menjador, la setmana passada
Un voluntari fent el repartiment de targetes moneder de les beques menjador, la setmana passada | Lluís Rovira i Barenys

En moments de crisi com l'actual, la solidaritat i l'altruïsme afloren des de tots els àmbits. Des de fa unes setmanes, el comitè de coordinació municipal de l'Ajuntament de Cambrils coordina una xarxa d'ajuda per canalitzar les ofertes de voluntariat rebudes, tant  a nivell particular com a nivell associatiu. L'objectiu és donar suport a totes aquelles persones que més ho necessitin durant el confinament. Tota aquesta canalització de voluntaris es fa a través del departament de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Cambrils i el regidor que està al capdavant d'aquesta àrea –Oliver Klein– ha donat detalls a revistacambrils.cat de com està la situació actual. Segons ha dit Klein, "des de l'Ajuntament fem la coordinació i recepcionem totes les ofertes ciutadanes. Com a Ajuntament també vam reaccionar i hem pres una sèrie de decisions, però ens aquests moments, sempre falten mans. Vam fer una crida ciutadana i es va activar la Xarxa d'Ajuda Mútua (XAM)".

El primer que es va fer, tal com ha apuntat Klein, va ser activar els Consells de Barri perquè des de les associacions poden conèixer de més a prop la realitat dels seus veïns i els casos de persones vulnerables que puguin estar més necessitades en aquests moments. També es va fer una crida a les entitats locals més actives al municipi, tant des de l'àrea de Joventut, Cultura, Festes i Esports. L'objectiu, segons Klein, va en dues direccions: "rebre i coordinar tota aquella gent que s'ofereixi per ajudar i, per altra banda, conèixer tota aquella gent que ho pugui necessitar".

Coordinació amb Protecció Civil i Benestar Social

El regidor de Participació Ciutadana ha apuntat que actualment, aquesta Xarxa d'Ajuda Mútua compta amb un centenar de voluntaris. Es fa un recull de les seves dades personals –edat, barri de residència, disponibilitat– i se'ls va distribuint en funció de les necessitats a cobrir d'acord amb les demandes coordinades juntament amb Protecció Civil i el departament de Benestar Social. Per exemple, si cal fer arribar menjar o medicaments a persones vulnerables. L'altre dia també es va activar un grup de voluntaris que van repartir per les cases les targetes moneder per als alumnes que tenen beques menjador als seus centres escolars. 

Oliver Klein també ha comentat que des de diferents entitats, associacions veïnals i persones particulars s'han ofert per col·laborar. S'han dut a terme algunes iniciatives de confecció de mascaretes casolanes i algunes empreses cambrilenques han donat material que s'ha fet arribar a l'Hospital Lleuger de Cambrils o a les residències d'avis. "Hi ha gent i empreses que està fent donacions; des de l'Ajuntament coordinem i assessorem per portar-ho on faci més falta" ha dit Klein. "També em consta que entitats com els Amics de la Gent Gran –que es van activar ràpidament– fan un acompanyament telefònic a la gent gran que es troba sola".

L’Apunt

Com col·laborar com a voluntari
Cada dia se segueixen rebent peticions de gent i associacions que volen col·laborar voluntàriament. Les persones que puguin i vulguin oferir-se com a voluntàries poden enviar un correu electrònic a participacio@cambrils.org o trucar al telèfon 010 / 977 79 45 79 indicant nom i cognom, DNI, edat, barri de residència, si pertanyen a alguna entitat i la disponibilitat.

Comenta aquest article