Informació general

Coronavirus

Quan l'antiga estació de tren s'integra a l'actual paisatge urbà (crònica del quinzè dia de confinament)

L'aspecte de la vella estació, on no hi ha ningú, no sobta tant en aquests moments que els carrers també estan buits i la major part dels establiments estan tancats

Per Lluís Rovira i Barenys

Antiga estació de tren, ahir a la tarda
Antiga estació de tren, ahir a la tarda | Lluís Rovira i Barenys

L’antiga estació de tren i la via fèrria en desús fa dos mesos i mig que estan inactives i, curiosament, ara que tot està aturat és quan queden més integrades en el paisatge. L'aspecte de la vella estació, on no hi ha ningú, no sobta tant en aquests moments que els carrers també estan buits i la major part dels establiments estan tancats. El que sí és comprovable és el rastre humà en aquesta zona des que va quedar inactiva. Les vies comencen a acumular brutícia, bàsicament llaunes de cervesa i algun envàs de vi. Tot fa pensar que és un indret de reunió esporàdica i les vies fan les funcions d’abocador. A banda d’això també es detecta el pas del temps i la inactivitat. El ferro de les vies està cobert d’una capa d’òxid i les herbes ja comencen a créixer per les vores dels rails.

Mascaretes

La recerca de mascaretes s’ha convertit en una missió impossible per a molts ciutadans. Ens han explicat que hi ha farmàcies que fan llista d’espera de clients per lliurar-los mascaretes quan en disposin tot i que també és cert que hi ha unes altres farmàcies que sí que en disposen. Ahir mateix publicàvem el comunicat de l’ANC referent a la propera venda de mascaretes als supermercats Esclat a partir del dimarts 31 de març, fruit d’un acord entre les dues parts, i la notícia es va disparar, literalment, de visites. La gent vol prevenir el contagi i la gran majoria segueix les recomanacions que es donen de manera escrupolosa. Les imatges de gent esperant el seu torn al carrer, fent cua amb els carros a les portes del supermercat, guardant distàncies, protegint-se en definitiva, són el pa de cada dia. Fins i tot diria que els gossos, aquests protagonistes involuntaris en aquests dies de confinament, fan una altra cara.

Confinament total

El president del govern espanyol va decretar, ahir a la tarda, el confinament total de la població tal i com ja s’havia demanat per part del govern català ja fa quinze dies. Segons això, els treballadors d’activitats no essencials s’hauran de quedar a casa com a mínim les dues properes setmanes. Això significarà que aquesta certa activitat que aquests dies es veia en algunes obres de construcció o en algunes naus industrials, ara quedarà aturada.

D’altra banda, el govern català va anunciar una injecció de liquiditat econòmica als ajuntaments i va dir que arribaria un avió amb 130.000 mascaretes i 10.000 bates gràcies a la cooperació amb la comunitat xinesa de Catalunya. A banda, ahir es van registrar a Catalunya 763 nous casos de coronavirus i es van produir 156 morts.

Brutícia a les vies davant l'antiga estació, ahir a la tarda / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article