Cultura

Concurs

El Parc Samà posa en marxa el concurs de música en línia Joves Talents, adaptat al confinament

El concurs es fa per celebrar l'Any Albèniz i qui obtingui la primera posició obtindrà 300 euros en metàl·lic

Per Redacció

Enguany es compleix el 160 aniversari del naixement d'Isaac Albéniz
Enguany es compleix el 160 aniversari del naixement d'Isaac Albéniz | Cedida

El Parc Samà posa en marxa el concurs de música en línia Joves Talents per celebrar l'Any Albéniz. Aquesta iniciativa s'ha adaptat a la circumstància actual i per combatre el confinament, ha variat la previsió i bases de el concurs per poder participar de forma online. L'objectiu és que hi participin joves músics, fins als 16 anys, interpretant una obra d'Isaac Albéniz. La participació és a través de les xarxes socials mitjançant un vídeo gravat a casa.

Els participants s’ hauran d'inscriure mitjançant email a participa@parcsama.es i podran enviar les seves interpretacions fins al 15 d'abril. S'ofereixen fins a 10 premis, que inclouen la participació en un esdeveniment especial al parc i el passi anual Samalina, entre d'altres. El concursant que aconsegueixi la primera posició obtindrà 300 euros en metàl·lic.

L'Any Albéniz al Parc Samà

Coincidint amb el 160 aniversari del naixement d'Isaac Albéniz el 29 de maig de 1860 a Camprodon (Girona), el parc el rendeix homenatge amb diferents actes vinculats amb el romanticisme en tots els àmbits especialment en jardineria i música.

El Romanticisme és un moviment cultural que dóna prioritat als sentiments enfront de la raó, una manera de sentir i concebre la naturalesa, la vida i l'ésser humà. A Espanya es va desenvolupar a finals del segle XIX i primers del XX, i va deixar la seva empremta en literatura, la pintura i la música, també en jardineria: Parc Samà és un clar exemple de jardí romàntic.

Comenta aquest article