Informació general

Coronavirus

El PP demana la creació d'una partida pressupostària d'ajudes a empreses afectades per la crisi del coronavirus

Per Redacció

Comerços tancats a primera línia de port, la setmana passada
Comerços tancats a primera línia de port, la setmana passada | Lluís Rovira i Barenys

El PP demana la creació d'una partida pressupostària d'ajudes a empreses afectades per la crisi del coronavirus. Segons un comunicat emès pel grup popular "la crisi del coronavirus, primer social, i després econòmica, deixarà una fractura no tan prolongada com la crisi de 2008, però sí igual de profunda. Les especials circumstàncies del moment que ens toca viure han fet que, com no podia ser d'una altra manera, les primeres mesures de les administracions fossin destinades a minimitzar l'impacte sobre les persones d'un confinament que s'estendrà, almenys de moment, per un mes". 

El PP demana que l'Ajuntament "no ha d'oblidar que molts petits empresaris s'enfrontaran a una segona onada d'incertesa, deguda al tancament temporal forçós de les seves activitats i als problemes financers derivats de la falta d'ingressos durant aquest període. Tal situació podria estendre's als petits arrendadors d'habitatges i locals".

Crear una línia especial d'ajudes i/o subvencions

Per a donar sortida a aquestes situacions, el Partit Popular de Cambrils proposa que en el primer ple que es pugui celebrar "s'impulsi una modificació pressupostària per tal de crear una línia especial d'ajudes i/o subvencions per als empresaris locals en dificultats, independent de totes les possibles mesures que puguin adoptar la resta d'administracions. En pura lògica, els principals beneficiaris haurien de ser el comerç minorista i l'hostaler, i fins i tot l'arrendador minorista, sense excloure d’altres sectors afectats. No hem d’oblidar que el confinament afectarà de forma directa a la Setmana Santa, període que representa un percentatge molt alt de la xifra de negoci anual per a molts comerços".

Segons la formació: "sortirem d'aquesta crisi, i hem de fer-ho tots de la millor manera possible. No podem tancar els ulls davant la realitat i la protecció de la nostra xarxa local de negocis i activitat econòmica ha de ser una prioritat pel govern municipal, perquè d'ella depenen nombrosos llocs de treball que a la vegada contribuiran a la superació d'aquesta situació excepcional. El teixit empresarial de Cambrils és una riquesa que hem de preservar i per a això caldrà impulsar les mesures que siguin necessàries". 

Finalment, el PP vol agrair als cambrilencs "el seu comportament cívic en aquesta crisi sanitària i felicitar molts ciutadans, entitats, associacions i especialment a diferents empresaris de Cambrils que han destinat recursos de manera altruista i solidària per a contribuir en la lluita contra el coronavirus, cadascun en la mesura de les seves possibilitats. Tots aportem el nostre granet de sorra, i gràcies a això superarem aquests durs moments".

Comenta aquest article