Informació general

Coronavirus

La Policia Local ha aixecat cinc actes de denúncia, una d'elles a la persona disfressada de dinosaure (conté vídeo)

Un dels sancionats és una persona disfressada de dinosaure que aquests dies se l'ha vist passejant un gos prop del Museu Agrícola i a la riera d'Alforja

Per Redacció

L'home disfressat de dinosaure passejant un gos per la riera d'Alforja, sota el pont de l'antiga via del tren
L'home disfressat de dinosaure passejant un gos per la riera d'Alforja, sota el pont de l'antiga via del tren | @RosaMariaVS

La policia cambrilenca ha aixecat cinc actes administratives a persones que estaven a la via pública sense cap dels motius que permet l’estat d’alarma i que no feien cas de les indicacions dels agents. A més, en les darreres 48 hores també ha hagut d’avisar prop d’una cinquantena de persones que circulaven pel centre de la ciutat. Concretament, des de dissabte la Policia Local ha denunciat una persona que feia running, un grup de quatre persones que circulaven de matinada sense raó justificada, una parella que feia marxa nòrdica, dos joves que donaven tombs amb patinet, un jove que s’havia escapat de casa per la finestra i voltava pel municipi sense motiu i una persona disfressada de dinosaure que ha protagonitzat diverses sortides darrera el celler de la cooperativa i per la riera d'Alforja. Els vídeos d'aquesta persona disfressada de dinosaure passejant un gos han corregut força per les xarxes socials.

D’altra banda, avui la patrulla verda incrementarà la vigilància perquè en les darreres hores s’ha detectat un augment de ciclistes per camins i rieres del terme municipal de Cambrils. La Policia adverteix que la pràctica d’esport amb bicicletes també està prohibida. 

Pel que fa als establiments, durant els últims dos dies la Policia ha hagut d’advertir tres bars i cafeteries que obrien baixant mitja persiana i que davant l’avís han tancat de seguida. Des de la nit de divendres fins el matí de dissabte, els agents ja havien donat l'ordre de tancament a 55 establiments.

Les línies d’atenció s’han reforçat durant aquests dies però poden estar col·lapsats puntualment per l’allau de trucades. El telèfon de la Policia Local 092 / 977 79 45 66 està operatiu les 24 hores i el de d’atenció ciutadana de l’Ajuntament 010 / 977794579 dóna servei de 8 a 18 hores.

La mobilitat de vianants i vehicles baixa un 90%

La mobilitat de vianants i vehicles ha baixat un 90 % aproximadament a Cambrils a causa de l’estat d’alarma i les restriccions de mobilitat per aturar el coronavirus. Segons dades de la Policia Local, el diumenge només hi havia un 2% de la circulació de vianants i vehicles circulant pel nucli urbà comparat amb un diumenge d'hivern amb bon temps, mentre que dilluns representava un 11% i dimarts va baixar fins un 8%. El nombre de viatgers del transport públic urbà s’ha reduït un 97% respecte als dies feiners normals. 

La Policia Local, a més, ha posat en marxa un dispositiu de vigilància especial per donar compliment a la nova normativa de Salut Pública de la Generalitat i al Reial Decret 463/2020 per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel coronavirus.