Informació general

Coronavirus

Es posa en marxa una xarxa d'ajuda per l'emergència sanitària coordinada per l'Ajuntament

Les persones que puguin i vulguin oferir-se com a voluntàries poden enviar un correu electrònic a participacio@cambrils.org o trucar al telèfon 010 / 977 79 45 79

Per Redacció

Magatzem de Càritas
Magatzem de Càritas | Berta Ruiz

El comitè de coordinació municipal de l’Ajuntament de Cambrils coordina una xarxa d’ajuda per canalitzar les ofertes de voluntariat rebudes i donar suport a persones amb necessitats bàsiques durant el confinament. Les persones que puguin i vulguin oferir-se com a voluntàries poden enviar un correu electrònic a participacio@cambrils.org o trucar al telèfon 010 / 977 79 45 79 indicant nom i cognom, DNI, edat, barri de residència, si pertanyen a alguna entitat i la disponibilitat.

L’Ajuntament elaborarà una base de dades que es coordina amb Protecció Civil per donar suport en tasques diverses per cobrir les necessitats detectades pel personal de Serveis Socials, que coneix les persones vulnerables aïllades. Les tasques habituals són les de fer la compra, anar a la farmàcia o passejar mascotes, entre altres.

Des de de Participació també s’han activat els Consells de Barri amb l’objectiu que les associacions puguin fer d'antena veïnal per si saben de casos de persones vulnerables aïllades i posar-ho en coneixement dels circuits municipals. Des de l'Ajuntament se segueixen les recomanacions de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de Treball i Afers Socials per coordinar les iniciatives solidàries sorgides de la mobilització ciutadana en suport de les persones vulnerables en el marc de l’emergència sanitària amb l’actuació dels poders públics locals competents en funció del seu àmbit d’actuació –en concret, les autoritats sanitàries, protecció civil i els serveis socials.

Arran de l'anunci llançat a través de les xarxes socials, des de diferents entitats ja s'han fet crides a la mobilització de voluntaris. A banda, i també dins de la coordinació d'emergència en motiu del coronavirus, Càritas també s'ha coordinat amb aquesta xarxa per tal de disposar de voluntaris que puguin satisfer el repartiment d'aliments a la gent usuària d'aquest servei.

 

Comenta aquest article