Informació general

No tothom està confinat! (crònica del quart dia de confinament)

Comerços tancats, com ara ferreteries, botigues de roba, tallers, bars, restaurants; s'alternen amb comerços oberts com ara els d’alimentació, farmàcies, òptiques, estancs, llibreries, bancs, oficines d’assegurances, algun establiment d’electrònica, ...

Per Lluís Rovira i Barenys

Màquina treballant en la reparació de la riera d'Alforja, ahir al matí
Màquina treballant en la reparació de la riera d'Alforja, ahir al matí | Lluís Rovira i Barenys

Dia de contrastos en aquesta quarta jornada de confinament. Contrastos en l’activitat laboral i comercial local. Comerços tancats, com ara ferreteries, botigues de roba, tallers, bars, restaurants; alternant-se amb comerços oberts com ara els d’alimentació, farmàcies, òptiques, estancs, llibreries, bancs, oficines d’assegurances, algun establiment d’electrònica,... I tampoc han parat les obres de construcció. Es continua treballant en les obres de reparació de la canalització de la riera d’Alforja i també en alguns dels pocs edificis que a hores d’ara estan en construcció a Cambrils. També hi ha activitat al polígon Belianes on en algunes de les naus s’hi segueix treballant. L’activitat al polígon Belianes ha anat decreixent de dilluns a dimarts. Segons el representant de la junta del polígon Belianes, Victorià Luque, ahir es podia xifrar en un 30-40% de l’activitat normal del polígon però tot fa pensar que a mesura que passin els dies anirà a menys, ja que la falta de subministraments condicionarà l’activitat. Parlant de Belianes, també es pot observar que s’està treballant en el desmuntatge d’unes naus que hi ha just a l’entrada, a l’angle dret, on un cartell avisa de la construcció de la nova benzinera low cost.

Mascaretes de mil i un models

Veient l’ampla gama de mascaretes que arriba a portar la gent pel carrer trobo estrany que no s’hi hagi posat, ja, el sector de la moda en aquest terreny. Un terreny que, pel que sembla, té molt de futur. Observant la gent, es veuen mascaretes de molts colors, també de diferents textures que van des del drap al plàstic i fins i tot algunes que semblen extretes d’una pel·lícula de ciència ficció. També hi ha gent que se les posa tapant la barbeta, tot s'ha de dir. Una exposició fotogràfica de rostres amb mascareta, mostrant tota aquesta varietat, seria una bona idea de cara a quan tot torni a la normalitat. Aquí ho deixo!, com diu l’advocat Boye.

Més casos actius que a la Xina

I al quart dia de confinament s’han fet públiques les mesures de xoc d’àmbit econòmic impulsades pel govern de Madrid. Unes mesures que miraran de pal·liar el cop tan dur que patiran molts treballadors i moltes empreses per causa d’aquesta aturada sense precedents. I també ha estat el dia en què hem conegut que l’estat espanyol ja té més casos actius de coronavirus que la Xina.

Naus del polígon Belianes, ahir a mig matí / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article