Informació general

Coronavirus

El PP proposa mesures de caire econòmic per enfrontar amb garanties l'escenari post COVID19

Per Redacció

Imatge d'arxiu del portaveu del PP, David Chatelain, en una sessió plenària
Imatge d'arxiu del portaveu del PP, David Chatelain, en una sessió plenària | Lluís Rovira i Barenys

El Partit Popular de Cambrils ha informat en un comunicat de premsa que, "dóna suport a les mesures impulsades pel Consistori, en línia amb les que estan sent impulsades per les administracions autonòmica i estatal. Ens sumem a les recomanacions de romandre confinats el major temps possible i limitar els desplaçaments fora de la llar i del municipi a aquells supòsits contemplats pels diferents decrets executius".

De la mateixa manera, segons el PP, "creiem fonamental començar a treballar en l'escenari posterior al confinament, perquè la factura econòmica que ens deixarà el COVID19 serà molt important, i és necessari ser proactius i tenir les mesures preparades per a evitar retards innecessaris. Per això traslladem una sèrie de propostes tendents a pal·liar l'impacte de la paralització de l'activitat econòmica".

Modificar els calendaris de pagament

En l'àmbit fiscal, "proposem amb caràcter general que es modifiquin els calendaris de pagament, a tots els veïns, i especialment per a petites i mitjanes empreses, permetent una major flexibilitat en tot el que la Llei permeti. Som conscients de l'escàs marge municipal i per això creiem que seria oportú canalitzar una proposta a l'Executiu via associacions de municipis perquè aquestes mesures s'adoptessin amb caràcter general, i que s’haurien de recolzar en un crèdit extraordinari als municipis per tal de dotar-los de liquiditat i que no computés a efecte de deute. Seria convenient analitzar l'oportunitat de fraccionar el pagament de la taxa d'escombraries, atès que en aquest exercici s'aplica sobre la mateixa un augment del 14%".

Aplicar condicions especials als sectors més afectats

El PP també proposa que "s'apliquin condicions especials als sectors més afectats, com l’hoteleria, la restauració i el comerç, que probablement patiran l'impacte de la crisi més enllà del període de confinament, perquè de ben segur afectarà també la temporada de Setmana Santa. Tals mesures excepcionals podrien concretar-se, per exemple, en rebaixar o bonificar les quotes per ocupació i recollida d’escombraries en el que s’estimi convenient, i que podrien estendre’s a l’any 2021. Pel sector de la construcció proposem que no s'apliqui la moratòria d'estiu més que en els mesos de juliol i agost, perquè l'obligada aturada pot representar paralitzacions d'obra per no arribar a finalitzar les operacions en curs abans d'aquest període".

El PP de Cambrils continuarà treballant, "respectant el confinament, per a contribuir a superar aquesta crisi el més aviat possible, i de la millor manera possible. Volem tanmateix traslladar un missatge de comprensió, ànim i suport a tots els cambrilencs en aquests difícils moments, ja que, per sobre d'ideologies, tots estem afectats i a tots ens competeix donar el millor de nosaltres mateixos". 

Comenta aquest article