Informació general

Coronavirus

Quan Cambrils sembla "un mas robat" (crònica del segon dia de confinament)

Des del migdia en endavant, el 90 i escaig per cent de les persones que es veia passejar pel carrer ho feien acompanyades de gossos

Per Lluís Rovira i Barenys

Façana del port de Cambrils, ahir a la tarda
Façana del port de Cambrils, ahir a la tarda | Lluís Rovira i Barenys

Dia estrany el d'ahir, el segon dia de confinament de la població i del país. El port, imatge emblemàtica, així com els passejos litorals estaven gairebé deserts. Es feia ben evident aquella dita de "sembla un mas robat". Durant el matí algunes persones encara van fer el propòsit de fer la passejada vora mar però la Policia Local, a través del servei de megafonia dels seus vehicles, avisava a la gent que marxés cap a casa. Al migdia i a la tarda gairebé no es veia ni una ànima. Això sí, un 90 i escaig per cent de la poca gent que es veia circulant anava acompanyada d'un o de més gossos. Aquesta era la imatge del dia, gent acompanyant els gossos. En aquest sentit, un dels punts de confluència va ser la gespa de la riera d'Alforja. En aquest cas també es va poder observar, en algun moment, com la Policia Local advertia la gent que hi havia en aquest indret que no s'acostessin massa els uns als altres, també a través de la megafonia mòbil.

Tot tancat

La Policia Local va haver d'advertir a 55 establiments de bars i d'oci que tanquessin portes. 11 d'aquests advertiments es van fer en el període que va de les 00 a les 6 del matí de divendres a dissabte i 44 advertiments es van fer durant les primeres hores del matí de dissabte. Però no tothom es va donar per assabentat i els agents encara van haver de fer dos advertiments més el diumenge al matí.

Zones blaves: multes?

I per cert, una anècdota: ahir l'Ajuntament va donar a conèixer la gratuïtat de les zones blaves i taronges mentre duri aquesta situació d'excepcionalitat que ens toca viure. Doncs quan els mitjans de comunicació ja havíem donat compte d'aquesta notícia, des del Twitter de la Policia Local es va donar un missatge amb un matís ben diferent. Aquest tuit de la policia deia que mentre estigui en vigor l'estat d'alarma "no es multarà les persones que no puguin pagar a la Zona d'Estacionament Regulat (zones blaves i zones taronges)". Parlar de multar i no poder pagar no és aclarir massa la situació. Unes hores després el tuit "polèmic" era esborrat i en el seu lloc n'hi havia un altre de més clarificador... i sense parlar de multes!

Aplaudiments des del balcó

El dissabte a les 22h i ahir diumenge a les 20h, una bona part de ciutadans van sortir al balcó de les seves cases per aplaudir la feina que està fent el personal dels serveis sanitaris. Un personal al qual se li ha incrementat la feina de manera exponencial i que es troba a la primera línia de xoc. Tot el nostre suport cap a ells i més que un aplaudiment, el que es mereixen és una regularització de les seves condicions laborals, un cop s'acabi tota aquesta crisi.

 

L’Apunt

Diari de bord
Revistacambrils.cat, en virtut del seu compromís informatiu vers els cambrilencs i cambrilenques, vol seguir acostant el dia a dia de la nostra població als nostres lectors. Mirarem de fer una crònica diària de la crisi que està vivint la nostra societat, amb un toc personal, i al mateix temps anirem donant la informació bàsica, amb la voluntat de servei que caracteritza el nostre mitjà. Al mateix temps demanem als lectors que ens facin arribar les seves aportacions (coses que observeu, que visqueu, ....) per tal de completar el dia a dia cambrilenc. Us animem a explicar el vostre cas i les vostres vivències. Poseu-vos en contacte al mail revcam@tinet.org.

Comenta aquest article