Informació general

La Policia Local va ordenar el tancament de 55 establiments la nit de divendres

La Policia Local avisa que l'incompliment d'una mesura cautelar dictada per una autoritat sanitària, com seria el d'obrir al públic els establiments dedicats a la restauració, bar o oci, comportaria una denúncia amb multes que poden anar de 3.001 a 60.000

Per Redacció

Vehicle de la Policia Local
Vehicle de la Policia Local | Cedida

La Policia Local avisa que l'incompliment d'una mesura cautelar dictada per una autoritat sanitària, com seria el d'obrir al públic els establiments dedicats a la restauració, bar o oci, comportaria una denúncia a l'empresa titular per una infracció que és considera una falta greu, amb multes que poden anar de 3.001 a 60.000 euros. En la primera nit, de divendres a dissabte, la Policia Local ha donat ordre de tancament de 55 establiments en el marc d'un servei de vigilància especial que es va posar en marxa des de la mitjanit i fins a les 6 de la matinada i posteriorment va continuar durant les primeres hores del matí d'ahir dissabte 14 de març.

Les patrulles han comprovat com a partir de la mitjanit la majoria de locals ja tancaven pel seu compte en assabentar-se de la mesura extraordinària. Tanmateix van observar com altres establiments encara estaven oberts i amb públic, motiu pel qual entre les 00 i les 06 van haver de donar ordre executiva de tancament a un total d'onze establiments de bar, bar musical, restaurant, cafeteria i d'oci. Els responsables dels establiments van complir i respectar aquesta ordre en tot moment. A partir de les 6 de la matinada, i preveient l'increment de l'activitat normal en un cap de setmana d'una ciutat turística, es va coordinar la vigilància i control amb Mossos d'Esquadra. Els respectius comandaments han acordat que el control seria efectuat per la Policia Local cambrilenca i que Mossos Esquadra es farien càrrec de la resta dels municipis sense cossos policials.

Pel que fa a la mobilitat urbana a Cambrils, tant durant la nit com durant el dia d'ahir s'ha detectat un significatiu descens del trànsit rodat i de vianants. Concretament, comparat amb els altres caps de setmana d'aquest hivern, el trànsit rodat s'ha reduït prop d'un 40 % i el de vianants un 33 %.

Tancament de tots els edificis municipals excepte la comissaria de Policia i el dipòsit de vehicles

L'Ajuntament de Cambrils ha establert serveis mínims de teletreball i només oferirà atenció telefònica i telemàtica (no presencial) per qüestions urgents. La voluntat d'alcaldia i del comitè de coordinació municipal és evitar la propagació i contagi del coronavirus entre el personal de l'Ajuntament i la població, davant l'agreujament de la situació. El comitè de coordinació ha acordat habilitar el teletreball a tot el personal municipal i tancar tots els edificis municipals, excepte la comissaria de la Policia Local i el dipòsit de vehicles d'Aparcam.

Els serveis mínims podran ser modificats a l'alça quan les necessitats de la situació ho requereixin a proposta d'alcaldia i de la persona responsable del Departament corresponent. L'establiment d'aquests serveis mínims durarà fins els dia 29 de març, sense perjudici, que a la vista de futurs esdeveniments pugui prorrogar-se pel termini que s'adopti, en el seu cas, per una resolució d'alcaldia expressa.

Les persones que treballin des de casa com a serveis mínims podran ser requerides quan sigui necessari i en qualsevol moment per alcaldia per tal que acudeixin a l'Ajuntament a prestar els serveis presencialment. A més, segons estableix el nou decret de personal, la resta de treballadors i treballadores de tots els departaments de l'Ajuntament també estarà disponible i localitzable per anar a treballar a l'Ajuntament quan se'ls requereixi per necessitats del servei, tret dels treballadors que s'acullin a les mesures de conciliació previstes en el Decret d'Alcaldia del passat 13 de març.

Comenta aquest article