Ciclisme

Destacada actuació d'Edgar Curto en les dues primers proves de la Copa Espanya de Ciclisme

Edgar Curto, en segona posició, a la prova disputada a Múrcia
Edgar Curto, en segona posició, a la prova disputada a Múrcia | Cedida

El passat diumenge 1 de març es va iniciar la 1ª etapa de la Copa Espanya a Don Benito (Extremadura) que consta de 11 proves en diferents comunitats autònomes de l'Estat. Es disputa cada cap de setmana i hi participen els 23 millors equips d'Espanya, i 2 equips estrangers. En aquesta etapa hi van participar un equip portuguès i l'equip Colnago de Colòmbia. En categories elit i sub-23 s'hi van concentrar 175 corredors. La prova constava de 180 km. amb un fort vent i aigua els va acompanyar tota la etapa. A uns 60 km. de la meta es va produir una escapada de uns 50 corredors presentant-se junts a línia de meta. Edgar Curto va entrar en 21 posició i va ser el 10é classificat en la seva categoria sub-23.

El següent diumenge dia 8 de març es va disputar la 2ª etapa a Múrcia, entre els equips estrangers s'hi tornava a trobar l'equip colombià i el GKS CARTUSIA de Polònia. Aquesta prova va ser de gran duresa ja que pujaven tres ports, un d'ells de 1ª categoria. Ben aviat es va anar trencant tot el pilot, i al port de la Perdiz, de 1ª categoria, van coronar junts un grup destacat de 30 corredors entre els que s'hi trobava l'Edgar. El grup es va presentar junts a la línia de meta on l'Edgar va aconseguir entrar en 15ª posició i va ser el 8è en la seva categoria. Després d'aquesta segona etapa l'Edgar passa a ocupar la 8ª posició de la classificació general en la categoria sub-23.

Les dues properes proves, que s'havien de celebrar al País Basc i a Castella La Manxa, han estat anul·lades degut al problema del Coronavirus