Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Coronavirus

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant decideix tancar els equipaments i serveis municipals per evitar la propagació del coronavirus

Per Redacció

Imatge de l'ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Imatge de l'ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant | Cedida

Per evitar l’expansió del coronavirus i protegir la ciutadania, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha decidit prendre diferents mesures extraordinàries que s’aplicaran inicialment fins al 27 de març. Aquestes mesures s’han adoptat en la reunió que han mantingut aquest matí els membres del Centre de Coordinació Operativa Municipal (CECOPAL), un cop activat el pla d’emergència municipal per malalties transmissibles de potencial alt risc. Consisteixen en el tancament dels equipaments municipals. En concret, de les llars d’infants, l’Escola de Música, l’Escola d’Adults, les biblioteques, el Teatre-Auditori, la Casa de Cultura Blanca d’Anjou, el Centre de Visitants de l’Hospital del Coll de Balaguer, els Casals de Joves, les instal·lacions esportives, els Casals d’avis i el centre de dia de Vandellòs. La residència per a la gent gran de Vandellòs i el centre de dia de l’Hospitalet de l’Infant, en canvi, romandran oberts, perquè l’Ajuntament considera que les persones usuàries d’aquests serveis estaran millor ateses en aquestes dependències, on els professionals sanitaris estan seguint els protocols que garanteixen la seva seguretat i extremant les precaucions.

El motiu pel qual s’ha decidit tancar el centre de dia de Vandellòs és perquè les persones usuàries d’aquest servei comparteixen el mateix edifici que les persones usuàries de la residència per a la gent gran i es vol evitar que els avis i àvies que viuen a la residència es puguin contagiar de la malaltia.

A banda de tancar aquests equipaments, com a mesura també de prevenció, s’ha resolt suspendre els mercats ambulants (tant el de Vandellòs com el de l’Hospitalet) així com totes les activitats organitzades per l’Ajuntament. De la mateixa manera, queden suspesos els serveis municipals (cursos de català, cursos del Viver d’Empreses d’IDETSA, el servei de la Unitat d’Escolarització Compartida, UEC; i els serveis vinculats als centres educatius: menjador escolar, acollida i transport escolar).

L’Ajuntament podrà aplicar altres mesures o modificar les establertes fins al moment en funció de com evolucioni la situació d’emergència i de les indicacions que rebi de la Generalitat de Catalunya.

Comenta aquest article