Infocomercial

Ensenyament

Jigsaw School dóna pas a The British School of Costa Daurada

L’escola britànica d’El Catllar inaugura noves instal·lacions i adapta la seva imatge a la nova realitat

Per Redacció

Un moment de la festa d'inauguració de l'ampliació de l'edifici central, el passat dissabte
Un moment de la festa d'inauguració de l'ampliació de l'edifici central, el passat dissabte | Cedida

Dotze anys després del seu naixement, Jigsaw British School agafa embranzida i ja està preparada per continuar el seu projecte educatiu, innovador i únic al territori. El passat dissabte 7 de març, la comunitat educativa es va reunir al centre per inaugurar l’ampliació de l’edifici central que permetrà l’acollida de l’alumnat que continua creixent i accedint a les diferents etapes del currículum britànic.

L’alumnat va ser el protagonista de l’acte introduint, en anglès, als assistents l’essència del centre que passa a anomenar-se "The British School of Costa Daurada". Ells mateixos van donar pas a la projecció d’un vídeo-presentació de la nova imatge corporativa del col·legi, dissenyat per Annelie Bäder, membre de l’equip de comunicació "El Far Cooperatiu". La dissenyadora va destacar del nou logotip les referències a les tres etapes del currículum britànic així com el joc de colors i icones que recorden la filosofia d’un centre amb un programa lingüístic únic al territori i un model d’aprenentatge dirigit a desenvolupar en l’alumnat els hàbits i els valors propis de qui es compromet amb la seva societat i el seu entorn, ciutadans globals que tenen cura del medi ambient, emprenedors i amb empatia vers la diferència.

De la imatge corporativa del centre se’n fa ressò també el nou espai web (www.britishcostadaurada.com), i diferents materials de papereria produïts a través de la Fundació Topromi, que ofereix serveis d’impremta i enquadernació amb un equip format per professionals amb diversitat funcional.

En l’acte d’inauguració, pares i mares representants van agrair la confiança amb què cada dia poden deixar els seus fills al centre, i la gran tasca que fa l’equip de professionals per a què els alumnes esdevinguin nenes i nens feliços, estimulats, amb ganes d’aprendre i amb molta estima vers els seus professors. Igualment, en nom de l’equip de docents, dues mestres van reconèixer el treball conjunt de tota la comunitat i la clarividència de l’equip directiu per conformar un projecte del que tothom se sent part imprescindible.

L’escola britànica d’El Catllar ha comptat des de l’inici, com a Jigsaw School i ara com a The British School of Costa Daurada, amb un equip de col·laboradors que vetlla per anar consolidant fases atenent al ritme i a les necessitats tant de les famílies, com dels professionals que hi treballen. Ells també van tenir un espai durant l’acte que van aprofitar per deixar constància de la bona salut del projecte i l’empenta que continua intacta des del primer dia per seguir celebrant, pas a pas, noves fites.

Important equip de treball

La intervenció de la directora del centre, Laia Monguió, va servir justament per concloure que The British School of Costa Daurada és el resultat d’un important i valent treball en equip. L’esperit crític i la iniciativa, segons explicava, adopten veritable significació quan som capaços de generar un cos de talent al voltant d’una idea, per fer-la créixer, per enriquir-la i per guiar-la fins més enllà del que una sola persona pot imaginar.

L’alcalde d’El Catllar, Joan Morlà, també es va fer present per reconèixer la facilitat amb què s’han donat des de l’inici les relacions amb l’escola britànica i el municipi que l’acull, expressant la voluntat de continuar treballant plegats per a la educació i encetar nous horitzons, en línia amb els nous projectes de l’entorn com son la nova Escola de Música i el nou pavelló poliesportiu.

El director dels Serveis Territorials d’Educació a Tarragona, Jean-Marc Segarra va ser l’encarregat de cloure els parlaments, insistint en el caràcter resilient de l’equip que conforma l’escola britànica d’El Catllar, i va expressar la seva confiança en models educatius que, més enllà dels coneixements, preparin els nostres fills per a practicar amb les seves vides els valors de la societat que volem, en uns moments especialment complicats. Segarra, també va recitar en anglès i en català el poema de Walt Withman “No t’aturis”, una aportació inspiradora per al futur immediat del centre.

Tot seguit, es va procedir a descobrir el quadre commemoratiu i la placa inaugural al hall del centre que serviran per recordar aquesta important fita per a la història de l’escola i totes aquelles persones que n’han format part. El quadre ha estat obra del pintor tarragoní Màrius Masip, molt vinculat a l’equip de l’escola, i que ha volgut copsar a través de l’art l’ànima d’un projecte en el què les persones son peces clau.

Noves instal·lacions integrades a l'edifici principal

A continuació, els assistents van poder visitar les noves instal·lacions integrades a l’edifici principal i amb espais compartits entre etapes, dissenyades en clau d’eficiència energètica i sostenibilitat, un aspecte que ha estat prioritari des de l’inici en el centre educatiu. L’acte va acabar amb un petit refrigeri per a tots els assistents al pati de l’escola i l’actuació de l’animadora infantil Marieta Voltereta.

Aquest acte d’inauguració obre una nova etapa per a The British School of Costa Daurada, i és també el tret de sortida per a les properes jornades de portes obertes que l’escola ha programat per tal que totes les famílies que vulguin puguin apropar-se a conèixer el seu model educatiu, instal·lacions i serveis. Seran els propers 13 i 20 de març (de 13.30h a 15.30h) i el 21 de març (de 10h a 12h).

Diferents imatges de l'acte d'inauguració de l'ampliació del centre, el passat dissabte

 

Comenta aquest article