Esports

Futbol

L'expansió del coronavirus provoca les primeres baixes d'equips al Mundialito de futbol

L'organització ha emès un comunicat on diu que els equips que hi havien de participar provinents de la Xina, Corea del Sud, Iran, Singapur, Itàlia i Hong Kong no ho faran i que s'està a l'espera dels propers esdeveniments

Per Redacció

Imatge de la desfilada inaugural de l'edició del Mundialito de l'any 2017, a Cambrils
Imatge de la desfilada inaugural de l'edició del Mundialito de l'any 2017, a Cambrils | Lluís Rovira i Barenys

A menys d'un mes per a la celebració del Mundialito de futbol a Cambrils, l'organització d'aquest esdeveniment esportiu ha fet públic un comunicat, signat per Ricardo Godoy, en el que s'anuncia les baixes dels equips que hi havien de participar provinents de la Xina, Corea del Sud, Iran, Singapur, Itàlia i Hong Kong a causa de l'expansió del coronavirus. En el comunicat s'explica que al llarg de les 27 edicions consecutives del Mundialito, l'organització s'ha hagut d'enfrontar "a situacions difícils però mai cap com aquesta". El comunicat de l'organització també adverteix que "cada dia i cada hora a mesura que s'acosta el Mundialito, valorem tots els escenaris possibles. Sempre estem atents al que informa l'OMS, les autoritats i fins i tot les federacions de futbol que autoritzen el Mundialito. Som conscients que a l'hora de prendre decisions han d'estar per damunt d'interessos particulars i fins i tot econòmiques ja que la vida de persones està en risc".

"L'escenari és molt canviant"

L'organització de l'esdeveniment futbolístic adverteix també que l'escenari és molt canviant, "de moment Espanya segueix l'escenari de contenció i les autoritats han aconsellat no suspendre els esdeveniments internacionals, de moment, per evitar que vinguin equips a les zones de risc". Tot i això, l'organització segueix endavant "ultimant els detalls per al Mundialito 2020 i estem extremant recursos per al normal desenvolupament de l'esdeveniment".

Finalment, des de l'organització s'informa que "es posarà en pràctica un protocol d'actuació coordinat amb els diferents ajuntaments implicats abans, durant i després del Mundialito per a minimitzar tots els riscos possibles que inclouen el control sanitari, la higiene i la desinfecció permanent dels transports, hotels, instal·lacions esportives, vestuaris, banys, ... Com sempre, instal·larem el nostra clàssic mini-hospital a la base central de Cambrils, amb serveis d'ambulàncies i un major control sanitari per a aquesta ocasió."

Quarta edició del Mundialito amb seu central a Cambrils

El Mundialito de futbol va arribar a Cambrils ara fa tres anys. L'any 2017, en motiu de la seva 24a edició, va arribar a la Costa Daurada amb diferents seus dels partits a diferents municipis propers però amb la cerimònia d'inauguració i de clausura a Cambrils, utilitzant la pista d'atletisme com a lloc de cerimònies. L'any següent, el 2018, les cerimònies d'inauguració i de clausura es van traslladar a la Tarraco Arena Plaça de Tarragona. Aquest any passat, les cerimònies van tornar a Cambrils, a l'estadi municipal de futbol, en la que ha estat l'edició rècord amb més de 5.000 participants provinents de 45 països diferents dels cinc continents del món. Enguany, doncs, el Mundialito a Cambrils arriba a la seva quarta edició, i es preveu que se celebri del 4 al 12 d'abril.

L’Apunt

Coronavirus a Cambrils o a Cabrils?
Aquest passat cap de setmana s'ha produït un gran enrenou a les xarxes socials quan un mitjà de comunicació digital (e24diari.es) ha publicat que hi havia el primer cas de coronavirus a Cambrils i que es tractava d'un home de 47 anys. El mateix dia el diari lavanguardia.com parlava del primer cas de coronavirus al Maresme, concretament a Cabrils i també d'un home de 47 anys que hauria mantingut contacte amb persones que haurien viatjat a zones de risc. Tot fa pensar que aquest home de 47 anys que s'havia contagiat del coronavirus viu a Cabrils (Maresme) i no a Cambrils (Baix Camp), tal i com es va anar desgranant posteriorment arran de les diferents notícies publicades en altres mitjans.

Comenta aquest article