Informació general

Mobilitat

L'Ajuntament reordena les places d'aparcament d'un tram de l'avinguda dels Països Catalans

Per Redacció

S'ha fet una reordenació de l'aparcament en aquest tram de l'avinguda dels Països Catalans
S'ha fet una reordenació de l'aparcament en aquest tram de l'avinguda dels Països Catalans | Cedida

L’equip de senyalització de la Policia Local ha realitzat una actuació de reordenació d’un tram de la calçada de l’avinguda dels Països Catalans per millorar la seguretat viària i incrementar les places d’estacionament de vehicles. Els treballs, realitzats la setmana passada, s’han dut a terme entre el carrer de Bertran de Cambrils i la rotonda de l’Ajuntament. La reforma ha consistit en la supressió d’un dels tres carrils que hi havia en sentit ascendent i la modificació de les places d’estacionament existents.

El motiu de la reordenació ha estat la disminució del 75% de la circulació que s’havia detectat en aquest tercer carril, ja que majoritàriament els vehicles tenen tendència a utilitzar el carril contigu a la riera i, des de fa dos anys, una part del trànsit rodat que va des dels barris del port cap a les sortides en direcció a Reus i Tarragona passa pel carrer del Camí del Molí d’Avall. La reducció de tres a dos carrils també permet que la plataforma de la calçada reformada tingui, cada cop més, un ús més propi de vial de servei, i que el trànsit per aquesta via sigui més pacificat i ordenat.

Increment del nombre de places d'aparcament

D’altra banda, les places d’aparcament en filera s’ha convertit en places en cordó de 45 graus. D’aquest manera, s’ha incrementat l’oferta de places, passant de les 21 que hi havia fins ara a les 32 que hi ha actualment. Aquesta ampliació afavorirà, per una banda, als veïnats dels barris de l'Eixample Port i l'Eixample Vila, i per l’altra, als nombrosos usuaris dels serveis de la zona del centre direccional. A més, les places en bateria invertida reforçaran la seguretat de les maniobres de sortida de l’aparcament, amb un millor camp de visió.