Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Condol

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant lamenta la mort de l'eminent uròleg Josep M. Gil-Vernet

L'autor del primer transplantament d’òrgan de l’Estat tenia arrels a Vandellòs

Per Redacció

Imatge de Ca la Torre de Vandellòs, l'edifici que era propietat de la família Gil-Vernet i que actualment és un equipament municipal que acull un centre d'interpretació de la història del poble
Imatge de Ca la Torre de Vandellòs, l'edifici que era propietat de la família Gil-Vernet i que actualment és un equipament municipal que acull un centre d'interpretació de la història del poble | Cedida

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant lamenta la mort de Josep Maria Gil-Vernet, que va tenir lloc el passat dijous 5 de març a Barcelona, als 97 anys. Aquest uròleg reconegut internacionalment, amb arrels a Vandellòs, va realitzar el primer trasplantament d’òrgan a Espanya, el de ronyó, junt amb el nefròleg Antoni Caralps, l’any 1965. També va ser ell qui l’any 1983 va dirigir el primer trasplantament de pàncrees.

Fill, pare i avi d’una prestigiosa saga de metges, Josep Maria Gil-Vernet va néixer el 9 de desembre de 1922 a Barcelona. El seu pare, el catedràtic d’anatomia i uròleg Salvador Gil-Vernet i dos del seus tres fills, Josep Maria i Alfredo, també son uròlegs.

Ca la Torre de Vandellòs, que actualment és un equipament municipal que acull un centre d’interpretació de la història del poble, era la casa pairal de la família Gil-Vernet i es va convertir en la més important del poble. De fet, la plaça principal de Vandellòs on està ubicada aquesta casa, que té una torre de defensa annexa del s.XVI, duu el cognom de la família en homenatge a aquesta.

La missa funeral es va fer, dissabte, al tanatori Sant Gervasi-Barcelona; i posteriorment va ser traslladat a Vandellòs, on es va celebrar la cerimònia d’inhumació.