Informació general

Habitatge

El govern municipal destinarà 371.000 euros en matèria d'habitatge aquest 2020

Al ple del passat dilluns s'aprovaven les pròrrogues de col·laboració entre l'Agència Catalana de l'Habitatge i l'Oficina Local de l'Habitatge de Cambrils

Per Berta Ruiz

L'edifici del Forn del Tallero acull l'Oficina Local d'Habitatge des del passat mes de desembre
L'edifici del Forn del Tallero acull l'Oficina Local d'Habitatge des del passat mes de desembre | Lluís Rovira i Barenys

Per aquest any 2020, l'equip de govern destinarà més recursos econòmics en matèria d'habitatge. Dels 142.700 euros de 2019 es passa als 371.000 euros de pressupost inicial per aquest any, és a dir, 228.300 euros d'increment. Aquestes dades les exposava, aquest passat dilluns, la regidora de Benestar Social –Hèléne Arcelin– a la sessió plenària, en la què va defensar l'aprovació de les pròrrogues de col·laboració entre l'Agència Catalana de l'Habitatge i l'Oficina Local de l'Habitatge de Cambrils.

En la seva exposició, Arcelin va fer un repàs històric del servei que va passar de ser una Borsa d'Habitatge a la creació de l'Oficina Local d'Habitatge –recentment inaugurada a l'edifici del Forn del Tallero el passat desembre–. La regidora de Benestar Social va defensar que, “l'accés a l'habitatge és una de les problemàtiques socials que s'ha anat incrementant en els darrers anys amb l'encariment del preu de l'habitatge –de compra i de lloguer–, la manca d'habitatges disponibles, les dificultats per trobar habitatge de diferents col·lectius. L'administració ha de posar els mitjans per capgirar aquesta situació tot i no tenir competències en habitatge”. Hèléne Arcelin va recordar els serveis que es gestione des del servei actual –ajuts de lloguer social, recerca de pisos, cèl·lules d'habitabilitat, ajuts de rehabilitació– i, a partir d'aquest 2020 també es gestionarà el servei Ofideute que és un servei d'informació i d'assessorament adreçat a les famílies que tenen més dificultats a l'hora de pagar préstecs hipotecaris o que tenen dificultats a l'hora de pagar el lloguer mensual.

Arcelin va explicar que, “des del govern tenim clar que el dret a l'habitatge és un objectiu principal, per això hem increment el pressupost. També elaborarem la primera diagnosi d'habitatge a Cambrils per tenir aquesta primera radiografia per saber quines són les necessitats reals en matèria d'habitatge i, posteriorment redactarem el primer Pla Local d'habitatge de Cambrils que ens marcarà el full de ruta per seguir en els propers 6-8 anys en matèria d'habitatge”. L'import del pagament per part de l'Agència Catalana d'Habitatge és de 97.600 euros.

Ana López: "Per molt que s'elevi el pressupost si no s'acaba executant no serveix de res"

Sobre aquesta qüestió, la portaveu del PSC –Ana López– va explicar que, “ ens alegrem que es continuï amb aquest projecte, però esperem que, a banda de bones paraules, comenci a funcionar a ple rendiment i de forma efectiva. El problema de l'habitatge no s’ha acabat i és una necessitat bàsica. Però, per molt que s'elevi el pressupost si no s'acaba executant no serveix de res. Els animem a aquesta aquesta recerca de pisos sigui la seva prioritat i que no s'esperin a tenir la fotografia del pla local d'habitatge que ens dirà el full de ruta sinó que ja sabem que hi ha una necessitat: cal tenir un estoc de pisos per poder oferir-los i que siguin capaços d'executar el projecte”.

Juan Carlos Romera: "Estem amb la mà estesa per seguir parlant i afrontar aquest problema de l'habitatge"

Per part de Cs, Juan Carlos Romera va mostrar el seu vot favorable, però va comentar que, “creiem que hi ha una altra manera de fer front a aquest problema. Estem a favor de la proposta, però estem amb la mà estesa per seguir parlant i afrontar aquest problema de l'habitatge. Cal mesures proactives i d'ampliació de la superfície per construir habitatges”. Finalment, el punt va ser aprovat per unanimitat.

Comenta aquest article