Societat

Carnaval

El govern carnavalesc pren possessió i instaura les noves "Jornades de la Brossa" (conté galeria fotogràfica)

Pere Martí, de la NAC, va fer un apunt seriós a l'acte d'ahir per explicar que el Carnaval d'enguany ha penjat d'un fil pels problemes plantejats pels nous dictats de la intervenció municipal

Per Lluís Rovira i Barenys

Entrada del Carnestoltes i el seu seguici, ahir, a la sala de plens
Entrada del Carnestoltes i el seu seguici, ahir, a la sala de plens | Lluís Rovira i Barenys

Sa Majestat Carnestoltes Ka-Garriera XI va prendre possessió del seu mandat, ahir al vespre, en un ple que va servir per ironitzar sobre els temes més candents de l’actualitat cambrilenca. El Carnestoltes, en forma d’alter ego de l’alcaldessa de Cambrils, juntament amb el seu seguici van arribar a la Casa de la Vila “amb retard” ja que havien arribat amb tren i havien baixat a la nova estació sense trobar cap mitjà de transport disponible. Finalment, el trenet els va dur a les portes del consistori.

Després de les salutacions amb les autoritats municipals, els nous mandataris carnavalescos van fer entrada a una sala de plens plena de gom a gom que els esperava expectant. El Carnestoltes va recollir la vara de mans de l’alcaldessa i tot seguit va fer el seu discurs de presentació que va començar fent una crítica al nou traçat ferroviari i, tot seguit, va anar per feina adreçant-se als membres del consistori presents a la sala per fer-los-hi els comentaris pertinents. Els regidors del govern i de l’oposició així com els partits que representen van passar per la particular lupa del Carnestoltes i, un cop completat aquest tràmit, el nou consistori va prendre possessió, amb un lloc especial destinat a la “interventora” que anava fiscalitzant in situ la despesa de la festa.

Entrada triomfal del “Equipo A”

I quan el nou consistori ja estava assegut va fer l’entrada triomfal a la sala de plens la rèplica dels membres del grup “Arena” sota el rime de la música del “Equipo A”. Aquests quatre membres més l’alter ego del regidor del PP, David Chatelain, que es canviava de lloc de manera constant, van prendre possessió d’un espai central i van anar fent crítica de tot el que feia o deia el govern carnavalesc. El ple es va posar en marxa amb esporàdiques intervencions de la interventora amb preguntes sobre si es disposava de les factures corresponents a la despesa que observava.

D’altra banda, el ple va aprovar la seva constitució i tot seguit es va embrancar en una discussió sobre la pujada de l’IBI, la nova rotonda de l’antiga N-340 o que el poble està “fet una merda”, com van cridar tots junts.

En un moment del ple es va fer una pausa per veure un vídeo simulant una entrevista del programa “Cuarto Milenio” a la Camí carnavalesca, mostrant el fenomen paranormal de la malastrugança que porta la seva presència il·lustrat amb alguns episodis recents de la població: l’incendi de l’antiga residència Montemar, l’esvoranc al pati de la torre del Llimó, la caiguda de la passarel·la de la riera d’Alforja, les platges i passejos marítims destrossats,... Després de veure aquest episodi, un particular “Oliver Klein” va fer una cerimònia de “ritual gurú” a la Camí de veritat.

El ple del Carnaval encara va tenir temps d’aprovar unes noves jornades promocionals per a Cambrils, sota el títol de “Jornades de la Brossa”. Abans d’acabar el ple es va criticar les darreres programacions del Festival Internacional de Música i es va acabar l’acte a ritme de rap amb una “pelea de gallos” protagonitzada pels personatges del Carnaval.

 

L’Apunt

Els membres de la NAC han avançat diners de la seva butxaca per fer possible el Carnaval d’enguany

Poc abans d’acabar l’acte, Pere Martí, de la NAC, va deixar a banda el personatge que interpretava i es va dirigir al públic present a la sala per dir, en to seriós, que la festa de Carnaval d’enguany havia estat a punt de no fer-se pels problemes que ha plantejat l’Ajuntament arran de les exigències del nou interventor municipal. Pere Martí va explicar que els membres de la NAC han hagut de posar diners de la seva butxaca per tal que la festa de Carnaval d’enguany fos possible. Tota aquesta problemàtica ha fet que la festa s’hagi organitzat en un mes i escaig. Martí va fer una reflexió sobre el teixit social cambrilenc “tenim un teixit social molt viu i que fa que a diferència d’altres poblacions es mogui un important quantitat de gent organitzant actes i festes. I aquesta gent ho fa per amor a l’art. Si no es canvia la manera de fer per part de l’Ajuntament podem malmetre tot aquest actiu”

Comenta aquest article

Galeries relacionades