Informació general

Transport

Tarragona exhibeix unitat política per reclamar que les mercaderies passin per l'interior

Tots els partits signen una proposta de resolució que demana prendre mesures per evitar efectes negatius del tercer fil

Per ACN

Representants polítics del Camp de Tarragona amb la proposta de resolució que presentaran al Parlament, davant lde 'estació de tren de Tarragona.
Representants polítics del Camp de Tarragona amb la proposta de resolució que presentaran al Parlament, davant lde 'estació de tren de Tarragona. | Cedida (ACN / Eloi Tost)
Diputats de tots els partits amb representació al Parlament han signat una proposta de resolució per reclamar que les mercaderies passin per l'interior del territori i no per la costa. Les formacions demanen al Govern que insti l'Estat a "reduir al màxim la provisionalitat del tercer fil ferroviari per la línia de la costa", que encara s'ha d'acabar de construir. També s'apunta la "necessitat de considerar urgent la construcció d'una plataforma ferroviària per mercaderies". Mentre estigui en funcionament el tercer fil, es reivindica que es prenguin "mesures per pal·liar els efectes negatius del pas de trens de mercaderies sobre els habitatges, equipaments i instal·lacions turístiques que es troben prop de les vies de la línia de la costa".
 
La unitat es va evidenciar, ahir dijous, amb una foto davant l'estació de tren de Tarragona, en la qual hi van participar els diputats tarragonins Francisco Domínguez (Cs), Eusebi Campdepadrós (JxCat), Raquel Sans (ERC), Carles Castillo (PSC) i Yolanda López (Catalunya - En Comú Podem), a més de la consellera de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona, Eva Miguel. El Partit Popular no va estar present a l'acte, si bé també ha signat la proposta de resolució. Els representants polítics van posar en valor que tots els grups s'hagin posat d'acord per subscriure un text en el qual han hagut de renunciar a alguns aspectes per assolir la unitat. Carles Castillo (PSC) fins i tot va parlar de "l'inici del futur 'lobby' tarragoní". "El territori ens ho exigia", va apuntar.

La principal petició és que la Generalitat insti l'Estat a "reduir al màxim la provisionalitat" del tercer fil ferroviari per la línia de la costa i, per tant, es projecti una nova línia que faci que les mercaderies circulin per l'interior.

Comenta aquest article